18 °

max 29 ° / min 18 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 18°

Utorak

28.09.

26° / 18°

Srijeda

29.09.

25° / 16°

Četvrtak

30.09.

23° / 16°

Petak

01.10.

20° / 15°

Subota

02.10.

22° / 13°

Nedjelja

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adrijan Vuksanović Aleksi Bečiću: Budite mirni, neće se više ponoviti Oluja!

Politika

Comments 8

Adrijan Vuksanović Aleksi Bečiću: Budite mirni, neće se više ponoviti Oluja!

Autor: Antena M

  • Viber
"Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno - redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad."

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović reagovao je povodom današnje izjave predsjednika Skupštine Alekse Bečiča.

Reagovanje prenosimo integralno:

"Poštovani predsjedniče Skupštine Crne Gore, gospodine Bečiću, povodom Vaše današnje izjave koju ste sublimirali riječima - da se više nikada ne ponovi Oluja, imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni.

Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno - redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad.

Gospodine Bečić, neće više nitko ići tenkovima na Vukovar, dok ih na tom suludom putu mase građana egzaltirano pozdravljaju cvijećem. Neće se više nitko usuditi da vrši agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što je to bilo nedavno, u čemu je sudjelovala treća vojna sila u Europi, tzv. JNA.

Uvaženi gospodine Bečić, danas su Crna Gora i Republika Hrvatska dvije prijateljske države i partneri u NATO savezu. Poznato Vam je i koliko Republika Hrvatska pomaže našoj državi na putu europskih integracija. Od Vas očekujemo da date doprinos u jačanju relacije između Podgorice i Zagreba, kao što sve vrijeme na tome predano radi hrvatska zajednica u Crnoj Gori. Za tako nešto potreban je objektivan pristup prošlosti, uz jasnu percepciju agresora i žrtve.

Tragedija ne počinje 1995, već 1991. i onim bacanjem cvijeća na tenkove koji hrle da siju smrt. Žalimo zbog svih nevinih žrtava, ali njih ne bi bilo da nije bilo jedne sulude velikodržavne ideje, koja je započela rat, a čije posljedice i dalje živimo."

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Glavni rasturač bivše države je velikosrpska politika ,a ovi današnji vlastodršci su nasljednici te politike! Teško oni mogu ispod toga šinjela,osim deklarativno,čemu svjedočimo.

Njegoš

@Rade Pa četnici iz četničkih stranaka vele kako se Srebrenica nije nikako desila, ni '92.e ni '95.e.

Rade

Zamislite komentar nekoga iz srpskih stranaka da je 11-og jula rekao, nije se Srebrenica desila 1995, vec se desava od 1992-e kada su Oriceve bande pobile 2000 Srba na tom podrucju....