10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Diplomatski skandal: Srzentić uputila poziv ministarki ekonomije Kosova - sa zvjezdicom!

Politika

Tag Gallery
Comments 27
Ovoga puta, teško da će se Vlada "izvući" nemuštim objašnjenjem kao što su to uradili u decembru prošle godine

Diplomatski skandal: Srzentić uputila poziv ministarki ekonomije Kosova - sa zvjezdicom!

Autor: Antena M

  • Viber

Antena M posjeduje dokument kojim ministarka digitalnog društva i medija Tamara Srzentić poziva ministarku ekonomije Kosova Artane Rizvanolli da prisustvuje na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana koji će biti održan u Crnoj Gori od 11-13 oktobra označavajući sve vrijeme Kosovo - sa zvjezdicom! Iako je, već poznata stvar- Crna gora priznala nezavisnost Kosova!

Crna Gora u zvaničnim dokumentima ne označava Kosovo zvjezdicom, jer se zvjezdica se piše pod posebnim okolnostima ukoliko Srbija insisitira na tome prilikom zvaničnih sastanaka čelnika više zemalja gdje učestvuje i predstavnik Kosova.

Pojednostavljeno - zemlje koje ne priznaju Kosovo kao državu - pišu ga sa zvjezdicom, dok ga, one koje su priznale nezavisnost, pišu kao bilo koju drugu zemlju, bez ikakvih oznaka.

Ovoga puta, teško da će se Vlada "izvući" nemuštim objašnjenjem kao što su to uradili u decembru prošle godine, kada je Ministarstvo zdravlja uradilo istu stvar, jer je "greška" ponovljena.

U pozivu Srzentić, koji je poslat direktno kosovskoj ministarki, Kosovo je označeno zvjezdicom. Međutim, ta "greška" ponavlja se i više puta u samoj agendi programa, odnosno gdje god je pomenuto Kosovo, tu je i zvjezdica!

 

U jednom od prvih saopštenja ove Vlade, 8. decembra 2020, koje se odnosili na nove mjere za suzbijanje pandemije COVID 19, Kosovo je bilo označeno sa zvjezdicom.

Tada su, podsjetimo, iz Vlade saopštili da je posrijedi bila “tehnička greška".

U Briselu je 2012. postignut dogovor Prištine i Beograda o regionalnom predstavljanju Kosova, prema kojoj se ime Kosova upotrebljava sa fusnotom. Zvjezdicu pored imena stavlja dio zemalja koje još nisu priznale Kosovo. Kada se fusnota koristi u dokumentima Evropske unije ona ima sljedeće objašnjenje:

“Oznaka bez prejudiciranja pozicije oko statusa i u skladu sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.”

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Sandra , što bi rekli, procjenjujemo je prema društvu u kojem je!

MMM

@Sandra@ Tamara je rasterećena CG nacion-šovinist.histerije..otišla u SAD još 2000.te! Crnogorka jeste,ali voli i poštuje Srbski narod..U Srbiji ima blisku rodbinu!Agnostik je..poštujući vjernike,naklonila se Srbskom Popu(ne celivala!),kao što se naklonila i Ul.Hodži,BR-Biskupu,CT-Mirašu!

MMM

Što se tiče ovoga texta sa bombastičnim naslovom koji plijeni srca toksično-indoktriniranih, odnosno pogrešnog tumačenja, percepcije, interpretacije novinara.. novinar prije texta puštenog u javnost,treba da preispita o sopstvenu odgovornost ako je uopšte svjestan kakve reperkusije iz toga proizlaze