8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada naložila Upravi za katastar da se Prijestonici oduzme pravo svojine nad Cetinjskim manastirom!

Politika

Comments 25

Vlada naložila Upravi za katastar da se Prijestonici oduzme pravo svojine nad Cetinjskim manastirom!

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu  da "odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u "G" listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje I, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa u katastarskom operatu."

Takođe, naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu da "odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine u "B" listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje I vratiti upis na Državu Crne Gore."

Podsjetimo, za danas je zakazana sjednica Skupštine Prijestonice, a druga tačka Dnevnog reda je Građanska inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Silvia Jasovic

Drzava jesu ljudi. Koracima, se izgradjuje Montenegro. Sad i odmah je komunjarski sitem i prekeke odluke su komunjarske misli a ne aristokratije.

Veljko

Treba reci nes.... jasno ! PARLAMENT NA CETINJU IMA JASAN I NE-DVOSMISLEN STAV O DONESENOM ZAKONU ! I NEMA GOVORA O POVLACENJU ! CETINJSKI MANASTIR PRIPADA CETINJU !

veritas

@gost , ne zavaravajte se, nijesu ga oni slučajno "podržavili", iako je državni kad je cetinjski, radi se o tome što su prije toga izbrisali CPC i dali sve ingerencije SPC kako bi ona odlučivala ko će i da li će đe. No, taj dio im neće proći. Napravili su oni unaprijed scenario...ali...