18 °

max 29 ° / min 18 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 18°

Utorak

28.09.

26° / 18°

Srijeda

29.09.

25° / 16°

Četvrtak

30.09.

23° / 16°

Petak

01.10.

20° / 15°

Subota

02.10.

22° / 13°

Nedjelja

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate ne prisustvuju današnjoj sjednici: Ne želimo da učestvujemo u predstavama koalicije DPS-SDP-SD

Politika

Comments 10

Demokrate ne prisustvuju današnjoj sjednici: Ne želimo da učestvujemo u predstavama koalicije DPS-SDP-SD

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Klub odbornika Demokrata Cetinje oglasio se saopštenjem povodom održavanja današnje sjednice Skupštine.

"Danas se, na Cetinju, u sali Skupštine Prijestonice, održava nova predstava u režiji koalicije DPS-SDP-SD, u kojoj su zamislili da se nekih 3-4 sata raspravlja o Cetinjskome manastiru i da im Demokrate i kolege iz opozicije u tome posluže kao sparing partneri. Taj film neće gledati.

Odbornici Demokrata bojkotovaće današnju sjednicu Skupštine, jer ne želimo davati legitimitet ovakvim postupcima, niti učestvati u njihovim predstavama i vještačkom dizanju tenzija, pa neka sami sa sobom raspravljaju", kazali su iz Kluba odbornika Demokrata.

Kako navode, ova životna pitanja, od suštinskog značaja za Prijestonicu, program razvoja i ostala važna pitanja bačena su u treći plan, a građanima se konstantno serviraju pitanja o nacijama, kanonima, zastavama i grbovima.

"Za današnju sjednicu servirana je rasprava o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom i građani treba da znaju da pokretanje ovog postupka nema ama baš nikakve veze ni sa Crkvom, ni sa Državom, ni sa pravom, već isključivo sa suludom politikom DPS-SDP-SD koalicije i njihovim digitronom za predstojeće lokalne izbore.

Važno je napomenuti i da aktuelna cetinjska vladajuća koalicija DPS-SD+SDP i njihovi dugogodišnji odbornici, nikada nijesu pokretali ovakav ili sličan postupak proteklih decenija. Ovakav predlog nikada nije predat u skupštinsku proceduru, ni od strane lokalne uprave, odnosno gradonačelnika, ali ni od strane bilo kojeg odbornika DPS-SDP-SD kao ovlašćenog predlagača, niti su ikada pokrenuli sličnu građansku inicijativu.

To dovoljno govori o pravnom osnovu, namjerama, ali i trenutku pokretanja ovog pitanja - baš nekako nakon pada režima na državnom nivou i uoči lokalnih izbora u Prijestonici.

I vrlo je nekorektno, da ne upotrijebimo neku težu riječ, prema građanima na ovakav način postupati - jednima nešto obećavati i stvarati im neka očekivanja, sve druge optuživati da su izdajnici, unositi kavgu među ljude, a pri tom dobro znati da bilo kakva donesena odluka u vezi Cetinjskog manastira neće proizvesti nikakve pravne posljedice", piše u saopštenju.

Kako navode, građani Cetinja, treba da znaju da DPS-SDP-SD koalicija danas neće, niti može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom - "mogu donijeti samo neki Zaključak koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora".

"Građani Cetinja treba da znaju i da će DPS-SDP-SD koalicija ova pitanja oko nacija, kanona, zastava, grbova rabiti do besvijesti i u narednom periodu, sve do izbora, koristiti svaki skup, svaki istorijski datum, svaki javni nastup za novo dizanje tenzija i stvaranje pometnje, jer oni druge politike i drugoga programa nemaju.

Demokrate nastavljaju tamo gdje su stale, bavimo se isključivo pitanjima od životnog značaja za sve građane Cetinja, a lake predstave i programirana dizanja tenzija ostavljamo koaliciji DPS-SDP-SD koju je vrijeme pregazilo", navodi se u saopštenju.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

I ova grupacija je zlo za CG. Najveći demagozi i licemjeri oličeni prvenstveno u plagijatu i koprivici.. Nijesu vrijedni komentara..

Katunjanin

"Demokrate" Vi nijeste samo izdajnici ,no i bijedne kukavice prodate za saku para .PI .

Jok

@Hercegovac A to vi u Hercegovini znate?