15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Ako sam ja problem, svrgnite me, ako hoćete izbore, saopštite to građanima

Politika

Comments 9

Krivokapić: Ako sam ja problem, svrgnite me, ako hoćete izbore, saopštite to građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je, odgovarajući na pitanja novinara, da u pregovorima o rekonstrukciji nije problem Vlada, niti njeni rezultati.

"Ovdje nije problem Vlada ni rezultati Vlade koje svi osporavaju. Problem je što neko namjerno i nenamjerno neće da rješava probleme, a glavni problem je Tužilaštvo", kazao je Krivokapić novinarima nakon otvaranja Digitalnog Samita Zapadnog Balkana.

"Mi radimo punim kapacitetom, programski djelujemo i pokušavamo sve što je do nas da uradimo. Svi neka se bave sa onim što je njihova nadležnost. Ja kada dođem na ovakav skup vrlo se osjećam loše jer imamo toliku snagu i mogućnost, ali me umijemo da je iskoristimo", rekao je on.

Očekuje da će lideri imati razumijevanja i dozvoliti da ova Vlada traje, ne zbog političara, nego svih građana, dodao je.

"Ja znam da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine. Vi znate da smo pokrenuli dva ključna projekta, jedan je Evropa sad a drugi Evropa ovdje. Treći krucijalni projekat koji planiramo je projekat kapitalnih investicija. Time će Crna Gora infrasrukturno da bude jača, nas treba da povežu programi, jasni, previdljivi i spremni za realizaciju", navodi on.

Najveći problem Crne Gore je, kaže, pravosuđe.

"Ne želim da kritikujem nikog, ali svi smo bili svjedoci kako se jedan najveći organ, Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, u emisji na Vijestima predstavlja i kao ambasador i kao advokat jedne politike i jednog čovjeka. Mislim da vam je tu sve jasno",kaže Krivokapić.

Na pitanje da li će biti nastavka pregovora on je rekao da je mislio da će treći sastanak da bude elegantan, i vrlo kratak, sa dogovorom.

"Ako sam ja problem vrlo jednostavno to riješite -  ako vam to ne odgovara svrgnite premijera. Ako vam Vlada ne odgovara tražite da se razriješi. Ako želite izbore recite to građanima. Meni se čini da se neke partije stvarno žele izbore, ja o izborima ne razmišljam, mene to ne interesuje. Mene interesuje svaki građanin Crne Gore. Da se pomirimo i da krenemo u ova tri projekta", kazao je on.

Upitan da li želi DF u Vladi kaže:

"Ja sam premijer, a to treba da bude dogovor parlamentarne većine, a nakon toga ću ja imati stav. Kao što sam rekao, 41 poslanik treba da se dogovori i kaže šta želi. Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam bio iznenađen stavovima pojedinih. U Crnoj Gori beznačajne stvari postaju važne, a važne se zanemaruju ", kazao je on.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Tivat

Najveći problem je vaša nazadna stednjevjekovna ideologija. Vi ste čovjek prošlog milenijuma, idite u crkvu ljubite ruke i noge, ljubite tuđe zastave, padajte na koljena i bavite se onim sto iskteno volite i znate. Ni godinu dana niste izdržali to zahvalite mentorima iz SPC.

Boka

Ti nemaš poima što je politika, od države si napravio haos, pogasio i ono malo što je valjalo. Nisi uspio ni godinu dana da izdržiš. Na tome zahvali mentorima iz crkve Srbije.

crkva

Zašto "ako sam", jesi, problem si od kada si instaliran na mjesto predsjednika Vlade. Ne znam šta se očekivalo od tebe ali vidim da ti ne bi trebalo dati ni da budeš razredni stareješina u osnovnoj školi je ni to ne bi mogao da radiš. Idi u crku, moli se, klanjaj se, to izgleda da znaš.