4 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ASK ministarki Injac: Podsjećamo vas - javna riječ mora biti odgovorna i tačna

Politika

Comments 0

ASK ministarki Injac: Podsjećamo vas - javna riječ mora biti odgovorna i tačna

Autor: Antena M

  • Viber

Agencija za sprečavanje korupcije ASK reagovala je na današnje izlaganje ministarske odbrane Olivere Injac pred Odborom za bezbjednost i odbranu.


 
Kako navode, Injac je nekoliko puta tokom današnjeg kontrolnog saslušanja naglašavala značaj činjenica kao osnove za donošenje ispravnih zaključaka, kazavši, između ostalog, i to da javna riječ mora da bude odgovorna i tačna. 

Tvrde da se sama nije pridržavala tih načela.

"Ministarka Injac je nvela da je Mišljenje Agencije o postupku sprovođenja javnog oglasa Ministarstva odbrane za izbor šestoro kadeta/kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj „stiglo dva dana prije nego smo (Ministarstvo odbrane, prim. a) poslali svu dokumentaciju“, što ne odgovara činjeničnom stanju. Ministarstvo odbrane je 2. novembra dostavilo našoj instituciji izjašnjenje sa pratećom dokumentacijom, koju je osam dana kasnije dopunilo. Nakon toga, Agencija je 15. novembra donijela Mišljenje.

To nije bio jedini primjer razmimoilaženja sa istinom ministarke Injac, koja je saopštila da je u prekršajnom postupku koji je podnijet protiv nje zbog dostavljanja netačnih i nepotpunih podataka u izvještaju o prihodima i imovini „jedna hrabra žena, sudija... procijenila da Agencija za sprječavanje korupcije nije postupila u skladu sa zakonom i oslobodila me“, navode iz ASK.

Tvrde da Injac demantuju dokumenti.

"Riješavajući u prekršajnom postupku protiv nje, Sud za prekršaje u Podgorici je 30. juna izrekao opomenu ministarki zbog toga što je počinila prekršaj iz člana 103 stav 1 tačka 23 u vezi sa članom 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije.

Sa nadom da se, ipak, radi o grubim omaškama, a ne namjeri ministarke Injac, podsjećamo je na etičke principe o kojima je i sama danas govorila, a koji se, sa posebnom specifičnom težinom, odnose na najviše funkcionere izvršne vlasti: javna riječ mora biti odgovorna i tačna", zakljuju iz ASK-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR