13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković i Konjević: Dešavanja u ANB-u će koštati Crnu Goru

Izvor: gradski.me

Politika

Comments 4

Bošković i Konjević: Dešavanja u ANB-u će koštati Crnu Goru

Izvor: gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Neformalni lider iz sjenke, porodica premijera Zdravka Krivokapića određuje i kadrove u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista i član Odbora za bezbjednost i odbranu Predrag Bošković, komentarišući tvrdnje da je ćerka Krivokapića dostavila spisak od 29 imena direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću kako bi se upražnjena mjesta popunila ljudima odanim novoj vlasti, koja služi interesima Srbije.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević navodi da će, ukoliko se ti navodi ispostave kao tačni, to koštati Crnu Goru i njene građane.

Sve sto se danas događa u bezbjednosnom sektoru i ANB-u, posljedica je izbora 30. avgusta 2020. i dolaska prosrpskih i proruskih snaga na čelo Vlade, smatra Bošković.

“Odavno je veliki broj kadrova, koji su bili na značajnim pozicijama u ANB-u i štitili crnogorske interese, skrajnut i naravno sada se dovode lojalni direktoru i drugoj državi. Nimalo nas to ne začuđuje. Naravno, zabrinjava nas sve i pitanje je gdje Crna Gora ide i na koji način u narednom periodu želi da formira svoj bezbjednosni sektor”, kazao je Bošković.

Crna Gora pod ovom vlašću, ide pogrešnim putem, u reviziju svih onih ključnih, dobrih odluka koje su u prethodnim godinama ostvarene, uvjeren je Konjević.

“Ukoliko su medijski navodi tačni, da se ANB više otvara ka nekim uticajima koji su dominantno iz Srbije i Rusije, to će definitivno ugroziti nastavak dalje saradnje sa zapadnim međunarodnim partnerima, u domenu onoga što jeste danas NATO”, ocijenio je Konjević.

Podsjećamo da, prema navodima koje su Pobjedi saopštili izvori iz ANB-a, izmjene zakona imaju za cilj da se omogući prijem u službu novih agenata, a nepodobni pošalju u penziju ili ostanu bez posla.

U susret izmjenama Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost i akta o sistematizaciji radnih mjesta, koje priprema direktor Vukšić sa svojim užim timom, već je testirano oko 80 kandidata, objavila je Pobjeda.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

mulalic

Ako su tacni novinski natpisi onda je to bruka . A ako nisu, sto cemo onda.Neimenovani izvori,kako to gordo zvuci.

D V

Imate još priliku i šansu da pokušate ispravit svoje krupne greške...tako što ćete pod hitno formirat jedinstven CG Suverenistički blok ili savez i bez odlaganja pozvati i mobilisat sve časne građane CG za smjenu srbijansko crkvene srednjovjekovne konjice.

suzbicese1

ANB treba ugasiti u narednom periodu i tada ili vec sad formirati sluzbu kontra ANB, nisu potrebna velika ulaganja, a kasnije ce se procesljati i kazniti ti strani agenti. Dosta open source resenja je pandan ili cak i bolje od mnogih alata u ANB. Kukanjem se nece nista rijesiti.