15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada na telefonskoj sjednici usvojila odluku o državljanstvu

Politika

Comments 3

Vlada na telefonskoj sjednici usvojila odluku o državljanstvu

Izvor: RTCG

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Na telefonskoj sjednici Vlade Crne Gore uprkos tome što je u Skupštini istovremeno sjednica na kojoj se raspravlja o nepovjerenju Vladi, usvojena je odluka o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, potvrđeno je Portalu RTCG.

Na dnevnom redu je bio predlog Odluke o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Kako saznaje portal RTCG, ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović, kazao je na sjednici da se "sve ovo radi", a da on o tome nije informisan. 

Tačka je stavljena na dnevni red bez znanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje je radilo na pripremi Odluke.

Predlagač ove Odluke je premijer. 

Portal RTCG objavljuje dnevni red ove telefonske sjednice. 

Dnevni red

1. Predlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrdjivanje uslova za sticanje crnogorskog drzavljanstva prijemom.

2. Predlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrasnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore

3. Predlog platforme za ucesce prof. dr. Injac, ministarke odbrane, na sastanku Sjevernoatlanskog savjeta na nivou ministara odbrane 16. I 17. februara 2022. godine, koji je oznacen stepenom tajnosti INTERNO.

4. Predlog za razresenje predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja mr Sergeja Sekulovica, ministra unutrasnjih poslova.

5. Predlog za imenovanje predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja, Andreja Milovica drzavnog sekretara u ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

6. Predlog za razresenje zamjenika predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja, Borisa Marica.

7. Predlog za imenovanje zamjenika predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja, mr Bojana Bozovica, drzavnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

8. Predlog za prestanak mandata VD generalne direktorice direktorata za izvrsenje krivicnih sankcija u ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

9. Predlog za postavljenje generalnog direktora direktorata za izvrsenje krivicnih sankcija u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

VojoS

Bez presedana protivzakonito. Nadam se da će biti procesuiran i sve danas donesene odluke poništene.

Bilja

Ovo je krivicno djelo zloupotreba polozaja! Zasto se ne reaguje i svi uhapse?!

Naroz

Ovo je vjerovatno jedninstven i nezapamćen slučaj u svijetu, za vrijeme izglasavanja njenog nepovjerenja u parlamentu, vlada donosi vrlo važne odluke, kao ovu za kriterijume sticanja crnogorskog drzavljanstva. Vjerovatno hiljadama popova i desetinama hiljada izbjeglica da se da naše državljanstvo.