17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović sa Ozan: Promovišemo regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj

Politika

Comments 0

Abazović sa Ozan: Promovišemo regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže unaprijediti svoje odnose, konstatovano je današnjem sastanku premijera Dritana Abazovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Na samom početku, kako navode iz Kabineta premijera, Ozan je uručila Abazoviću čestitku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom stupanja na dužnost i istakla da je “Crna Gora saveznik i prijatelj njene države sa kojim dijeli zajedničku istoriju i kulturu, i spremnost da zajedno rade na unapređenju odnosa”.

“Vlada Turske spremna je da sa Vladom Crne Gore unaprijedi odnose u narednom periodu, kako u dijelu ekonomije i investicija, tako i u jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja”, istakla je Ozan.

Zahvalivši se na upućenoj čestitki Erdogana, premijer Abazović naglasio je da je “Turska naš jako bitan partner i prijateljska zemlja sa kojom težimo ostvariti saradnju na još većem nivou”.

Premijer je dodao da je dobar pokazatelj saradnje turska fondacija TIKA, koja godinama realizuje jake projekte na manje razvijenim područjima Crne Gore.

‚‚Vlada Crne Gore promoviše regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj, za što smatramo da će dovesti do rasta povjerenja građana u institucije sistema”, zaključio je Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR