23 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

02.07.

36° / 19°

Nedjelja

03.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

04.07.

35° / 22°

Utorak

05.07.

35° / 21°

Srijeda

06.07.

33° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 20°

Petak

08.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Agresija na Ukrajinu dodatno ukazala na značaj dalje integracije zemalja ZB u EU

Politika

Tag Video
Comments 1

Đukanović: Agresija na Ukrajinu dodatno ukazala na značaj dalje integracije zemalja ZB u EU

Autor: Antena M

  • Viber

Mislim da je jako dobro da se nastavlja kontinuitet dijaloga između Evropske unije i Zapadnog Balkana - ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uoči sastanka lidera EU i ZB u Briselu.
 
On je predstavnicima medija kazao da je važno i što se ne zaboravlja na nove geopolitičke okolnosti, odnosno agresiju na Ukrajinu.

- Mislim da je taj momenat dodatno ukazao na značaj dalje integracije zemalja Zapadnog Balkana i momenat je dobar da na današnjem skupu čujemo ponovno opredjeljenje Evropske unije da nastavi proces ujedinjena Evrope i stvori pretpostavke za doglednu intergaciju zemalja ZB u EU - rekao je Đukanović.

Jako je važno, prema njegovim riječima, da se na Zapadnom Balkanu vratimo ranijoj dobroj dinamici realizacije reformi, posebno u oblasti vladavine prava.

- I na taj način stvorimo uslove da EU ima argumente za nastavak proširenja i izvjesne i dogledne bućnosti zemalja Zapadnog Balkana u EU - naveo je Đukanović.

Podsjećamo, Đukanović boravi u Briselu na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, gdje će učestvovati na sastanku lidera EU i Zapadnog Balkana.

Cilj sastanka je, kako je navedeno u saopštenju, razmjena mišljenja o jačanju integracije regiona u EU i kako učiniti proces proširenja efikasnijim i dinamičnijim.

- Sastanak lidera u Evropskom savjetu će biti prilika za razgovor o geostrateškim pitanjima, uključujući zelenu i digitalnu tranziciju i bezbjednost, i promociju i usklađivanje sa vrijednostima EU i zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom - kazali su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Đukanović će tokom boravka u Briselu imati i odvojeni susret sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Urinej

Odmereno,tacno I pravo u metu.Bolje I nedovrsene zemlje u smislu poglavlja EU nego plen rusko-srpskih hordi I povratak u kameno doba ovog dijela Evrope.