32 °

max 33 ° / min 23 °

Ponedjeljak

04.07.

33° / 23°

Utorak

05.07.

36° / 21°

Srijeda

06.07.

34° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 19°

Petak

08.07.

23° / 16°

Subota

09.07.

22° / 16°

Nedjelja

10.07.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate Danilovgrad tvrde: Zorica Kovačević podnijela ostavku nakon pritiska nas i javnosti

Izvor: DCG

Politika

Comments 1

Demokrate Danilovgrad tvrde: Zorica Kovačević podnijela ostavku nakon pritiska nas i javnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad sa predsjednicima klubova odbornika, saopšteno je da je Zorica Kovačević podnijela ostavku na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad, saopštile su Demokrate. 

"Ovakav ishod, sigurni smo, direktna je posljedica pritiska javnosti nakon što je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, pozvao predsjednicu da ode sa funkcije iz razloga što je po sili zakona, 11. maja ove godine, kada je napunila 66 godina, prestao njen radni odnos.

U obrazloženju pitanja kojim je skrenuo pažnju javnosti na zakonsku obavezu Kovačevićke da ide sa funkcije, Stjepović je rekao: “Da se radi o predstavnici političkog subjekta koji nas je za 32 godine upravljanja Danilovgradom unaprijedio i pozlatio, možda bismo i progledali kroz prste. Ali pored svih otklona koje u posljednje vrijeme pokušava da napravi od loših poteza sopstvene partije, i pored svih struja i netrpeljivosti koje se svako malo pojavljuju u lokalnom odboru DPS-a, gospođa Kovačević je, ipak, paradigma za DPS u našem gradu. I kao perjanica politike koja nas je unazadila makar 50 godina, zaslužila je davno da ode. I to na izborima da ode. Na izborima koje su, upravo iz straha od naroda, zajedno i zakulisnim dogovorima sa novim koalicionim partnerima iz Ure i SNP-a, protivustavno, protivzakonito i protivpravno odložili.”", navode iz DCG. 

Danas je, takođe, kako dodaju, saopšteno da će sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine biti održana 4. jula.

"Zakazivanje ove sjednice za dan prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima potvrda je da i sama DPS većina stoji na stanovištu da su lokalni izbori nelegalno odloženi, te da će svaka odluka odbornika Skupštine opštine nakon isteka mandata odbornicima i Skupštini biti podložna preispitivanju i obaranju pred nadležnim sudovima. To je, između ostalog, ono što Demokrate tvrde otkako je nova nelegitimna parlamentarna većina ušla u ovu svojevrsnu avanturu bezakonja.

Bilo kako bilo, DPS odlaže neodložno – ubjedljiv poraz na lokalnim izborima u Danilovgradu, kad god da budu, jer od njih ne mogu pobjeći. A svjesno bježe, jer znaju da nemaju sa čim izaći pred građane nakon 32 godine vlasti", navodi se u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sara

I ti si Becicu dobio ostavku, ali ne mozes u penziju .