16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Zadnja je ura za odbranu našeg evropskog sna

Politika

Comments 2

GI 21. maj: Zadnja je ura za odbranu našeg evropskog sna

Autor: Antena M

  • Viber

Pozdravljamo samoorganizovanje građana u zaustavljanju i daljem sprječavanju štetnog djelovanja Dritana Abazovića i njegove Vlade, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

"Pružena im je ruka da zajednički gradimo Crnu Goru ali su izigirali povjerenje i prevarili su crnogorske suverenističke partije. Pozivamo građane da uzmu učešće u građanskim protestima, podrže i osmisle različite građanske akcije demokratskog otpora u svim sredinama Crne Gore", naveli su u saopštenju.

Neprihvatljivo je, dodaju, da se i dan danas u Crnoj Gori osjećaju posljedice 1918. kada je uz podršku Vojske Kraljevine Srbije srušen ustavni poredak i oduzeta državnost i samostalnost Crne Gore. 

"Umjesto da se afirmiše stvarno pomirenje na osnovama bezuslovne podrške sekularnoj, demokratskoj, nezavisnoj i evropskoj Crnoj Gori, svjedočimo novim izdajničkim pokušajima da se izbriše crnogorska tradicija, kultura i istorija. 

Stalni su pokušaji svojatanja Crne Gore. Žele da bude njihova, a najmanje svoja, autentična, građanska i oslobođena negativnih velikosrpskih uticaja i nasljeđa. 

U posljednje dvije godine intenzivni su napori ko će više zla nanijeti Crnoj Gori. Dritan Abazović, koji je zajedno sa Zdravkom Krivokapićem predvodio i prethodnu vladu, nastavlja da realizuje planirani sunovart Crne Gore i da se nastavi ono što se uz pomoć oružja započelo 1918. godine. Otpor velikosrpskoj politici i negiranju identiteta jedinstveno smo pružili kroz Božićni ustanak i veličanstveni 13. jul. Opet ćemo pružiti otpor kroz građansko jedinstvo i zajednički, najširi, izborni nastup svih demokratskih i evropskih snaga", saopštili su.

Pozivaju sve građanske, evropske, demokratske partije i društvene snage da uskrate podršku aktuelnoj Vladi i da zajedno sa ostalima uspostave atmosferu stvarnog dijaloga i pomirenja koje vodi obnovi i državnom jačanju Crne Gore. 

"Zadnja ura za odbranu našeg evropskog sna. Ovđe se radi o budućnosti naše države. Zato poručujemo svima koji su je izabrali da obore ovu izdajničku Vladu i da se omogući građanima da na jesenjim izborima izaberu novu vlast koje će odlučno, iskreno, do kraja biti posvećena evropskim integracijama i koja će iskoristiti šansu da se priključimo evropskoj porodici", zaključeno je u saopštenju koje potpisuje Saša Šćepanović, član Gradskog savjeta Građanske inicijative “21. maj” za Herceg Novi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

vakatje

Stojim iza sveva napisanog.Samo naprijed protiv izdaje.