10 °

max 13 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Gorjanc Prelević i Spaić se prepale, stručno mi nijesu dorasle

Izvor: Screenshot Youtube (Adria TV)

Politika

Comments 25

Marković: Gorjanc Prelević i Spaić se prepale, stručno mi nijesu dorasle

Autor: Antena M

  • Viber

Advokat Velibor Marković kazao je da je da je motiv izlaska izvršne direktorice Akcije za ljudska prava (HRA) i dekanke Pravnog fakulteta, prof. dr Anete Spaić iz komisije za analizu ugovora sa SPC strah od suočavanja pravnih argumenata jer, kako kaže, nijesu mu dorasle u stručnom smislu.

Podsjećamo, Spaić je pozvala premijera Dritana Abazovića da, vodeći računa o elementarnom poštovanju prava žena i LGBT osoba u Crnoj Gori, povuče prijedlog za članstvo Markovića u komisiji za analizu ugovora sa SPC. Ukoliko do toga ne dođe, kazala je Spaić za Pobjedu, ona nije spremna da sjedi za istim stolom sa "osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma".

Gorjanc-Prelević takođe je informisala da neće učestvovati u radu komisije, izražavajući na taj način protest zbog uključivanja Markovića, za koga kaže da je javnosti poznat po promociji homofobije i seksizma, odnosno netrpeljivosti prema LGBTIQ zajednici i ženama, konkretno, sutkinjama, i da HRA ne želi da sarađuje s osobom koja promoviše diskriminaciju i mržnju.

Tim povodom Marković je reagovao na Fejsbuku.

- ,,Al' hoće jezik pravo". Iliti: ne reče gospođa Tea Gorjanc-Prelević kao navodna borkinja za ljudska prava, zašto bi se loše osjećala da je rođena kao homoseksualka, kako bi to kod sebe promijenila i ko bi joj bio kriv da je tako rođena, niti nas podsjeti gospođa Aneta Spaić na svoje uvredljive izjave na račun sveštenstva. Iliti: izgleda da sam im problem ja, a ne Temeljni ugovor - naveo je Marković.

On tvrdi da je iz komunikacije na Vajberu sa Gorjanc-Prelević, od prije dvije godine, proizilaze njene homofobne i diskriminatorske izjave na račun LGBTIQ zajednice.

- Jer, dok mi je s jedne strane sugerisala da preispitam neke moje navodne negativne stavove prema toj zajednici, iako sam joj ukazao da su sa raznih lažnih profila sa mojim likom i imenom ili samo imenom ,,sipali" komentare predstavljajući ih mojim, sa druge strane je vrlo eksplicitno, kroz prigovaranje meni, saopštila da bi se loše osjećala kada bi bila homoseksualka, posebno zbog toga što tu osobinu ne bi mogla promijeniti i da ne zna ko bi joj bio ,,kriv" što je tako rođena. Pa neka široka javnost izvoli sama zaključiti ko je ovdje zaista homofob, odnosno da li sam ja, ili je ona koja se predstavlja navodnim zaštitnikom ljudskih prava - rekao je Marković.

Stoga su, kako kaže, jasni motivi izlaska Gorjanc Prelević i Spaić iz tima koji bi provjerio ustavnost i zakonitost još nezaključenog ugovora sa SPC.

- A to su njihov goli strah zbog činjenice da, kada su u pitanju pravni argumenti, sa mnom se nijesu sposobne suočiti, budući da mi u stručnom smislu nijesu ni dorasle, pa izgovore traže u drugim razlozima. Ili što bi se reklo: ,,Prepale se, pa sada dižu uzbunu". Isuviše providno, banalno, jeftino - naveo je Marković u objavi na Fejsbuku, prenosi Pobjeda. 

Osvrnuo se i na izjavu zbog koje je ga je veći dio javnosti osudio.

- Inače, pošto znam da čitaju moje objave, podsjećam ih na ono što sam već ranije i u više navrata objavljivao, a naime, da jedna moja navodno seksistička i mizogina izjava zbog koje sam bio predmet jalovog progona, u stvari predstavlja parafrazu rečenice pokojnog svekra naše najpoznatije zaštitnice žena, četvorogodišnjeg borca i divnog čovjeka, što ja često činim kako bih ukazao javnosti na dvoličnost pojedinih ,,zaštitnica" - dodao je on.

Prema njegovim riječima, neprincipijelnost Gorjanc Prelević najbolje potvrđuje to što joj u radu tima ne smeta Aneta Spaić, iako je, kako kaže, vrijeđala sveštenstvo nazivajući ih ,,jastrebovima". 

- E takvi su naši vajni zaštitnici ljudskih prava, kakva je gospođa Tea Gorjanc Prelević, koja javno štiti LGBTIQ zajednicu, dok u privatnim razgovorima priča protiv njih, smatrajući sebe da bi na njihovom mjestu bila nesrećna, posebno zbog toga što tu svoju osobinu za koju ne bi bila kriva, ne bi mogla da promijeni. Naravno, pridružuje joj se i gospođa Spaić, zaboravivši sopstvene izjave na račun sveštenstva. Nedovoljno inteligentne ili zaslijepljene drskošću, pa da shvate da ovaj narod nije toliko naivan, pa da ne zna da ih za učešće u radu tima nijesu preporučile ni stručne sposobnosti, niti moralna čvrstina, već politika, koja mene nikada nije interesovala - zaključio je Marković.

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

ne radi se o tome ko je genijalac vec profesionalac za tematiku odnosa crkve i drzavne vlasti, prava svojine nad drzavnik kulturnim dobrima.Niko u komisiji nema jake reference za ovu tematiku i pitanje je pravo zasto ni premijer ni predsjedik nisu o tome prije mislili no su pustili da se ovo zbiva.

Slobo

Podmetnuli mu komentare sa laznih profila,nista on nije izgovorio,a na kraj kaze da je Gorjanc-Prelevic ta koja je izgovorila ruzno za LGBT.Ovako se sluzi istinom i on i litijasi,i ovakvoga treba stavit da donosi vazne odluke za drzavu,mogu mislit kako bi on pravedno protumacio ugovor sa SPC.

mario

soviniste i kleronacionaliste onaj kepec izgleda posebno simpatise...