26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kaluđerović: Božoviću zabraniti ulazak u zemlju i više mu ne pridavati značaj

Politika

Comments 1

Kaluđerović: Božoviću zabraniti ulazak u zemlju i više mu ne pridavati značaj

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Nekadašnji šef crnogorske diplomatije i ambasador Nebojša Kaluđerović komentarisao je za Antenu M diplomatski skandal, kada je na adresu Kabineta Predsjednika Crne Gore pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nesreće na Cetinju, dostavljeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića, koji se predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Kaluđerović kaže da Božović može da priča što god hoće ali da je on takozvani ambasador Srbije u Crnoj Gori - samo u Srbiji.

“Ministarstvo vanjskih poslova mora da saopšti svoj stav i da mu kaže - hvala doviđenja, da ga otprate na aerodrom i ne puštaju ga više u državu. Ne može on da se predstavlja kao ambasador, a dobio je ono što se dobija nepovratno. Ne dešava se u diplomatskoj praksi da neko bude proglašen personom non grata, a da se ta odluka poslije poništi ili da se prelazi preko nje. Ne bih više potencirao to pitanje, samo mu dajemo na značaju, a to on ne zaslužuje. Treba jednostavno da mu se zabrani ulazak u zemlju”, kategoričan je Kaluđerović.

Podsjetimo Ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je 12. avgusta od MUP-a zabranu ulaska, samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića.

"Povodom najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora, zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade R. Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsjednik Srbije ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti", saopšteno je iz MVP-a.

Ministar Ranko Krivokapić juče je uputio Urgenciju MUP-u i ponovo zatražio promptnu zabranu ulaska i udaljenje Božovića ukoliko je na teritoriji Crne Gore, shodno zakonskim nadležnostima MUP-a.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

jovo

Sve jasno, kao dan. Dosta je više poniženja koje podnosi crnogorska vlast godinama zarad mira. Dosta su nas gazile,našu zastavu, himnu, istoriju ime....nakaze nacional fašisti, da smo došli do nestanka.