16 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milačić: Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića

Politika

Comments 0

Milačić: Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića

Autor: Antena M

  • Viber

Dritan Abazović je naglo promijenio već donijetu odluku da podrži Miodraga Lekića za mandatara, "naknadno" se prisjetivši da će svi učesnici pregovora zajedno formirati novu Vladu, a ne isključivo mandatar, navodi u saopštenju predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić. 

- U tom naknadnom "prosvjetljenju" postale mu male i funkcije, i kontrolni paketi, i bezbjedonosni sektor, sada on indirektno traži "mandatara" koji će sastavljati cjelokupnu Vladu, bez učešća "drugih" partija koje će "opasno" (mandataru) sastavljati koalicionu Vladu.

Nova politička doktrina Dritana Abazovića i GP URA očigledno glasi: dogovor to sam ja, koalicija to sam ja, konstituenti to sam ja, fotelja to sam ja, funkcija to sam ja, Temeljni ugovor to sam ja, Vanja Ćalović i Vladimir Novović to sam ja.

Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera neko drugi će doći na čelo MANS-a, na čelo Državnog tužilaštva, na čelo Specijalnog tužilaštva, na čelo Crkve, a vjerovatno i na "čela" svih partija koje su donijele pobjedu 30. avgusta.

Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera, svi građani koji su glasali 30. avgusta, postaće članovi DPS-a i švercovaće duvan preko Luke Bar. Sve one rijeke ljudi koje su proticale litijama, postaće aktivisti DPS-a i odbaciće Temeljni ugovor.

Ako nas Abazović i URA ne spase od ove strašne budućnosti, zbog koje samopožrtvovano sjede u Vladi sa Rankom, Raškom i drugim "izvođačima radova nekih struktura", zbog koje još samopožrtvovanije otkidaju Zetu od Podgorice i zbog koje samopožrtvovano daju sebi sve i čuvaju demokratiju od građana, ako nas oni ne sačuvaju od svih tih vidljivih i "izvjesnih" a kako vole da kažu i "legitimnih" nedaća, neće niko - naveo je Milačić. 

U saopštenju takođe dodaje: 

- Kažu da je Abazović prilikom rušenja 42. Vlade imao "plan" (pravljenja Vlade sa DPS-om), a mi "amateri" nemamo plan, iako je jedini realan, pošten i legitiman plan nakon rušenja takve Vlade, obnova većine 30. avgusta i konačni dogovor sa Urom, kada dobiju sve moguće pakete, sektore, fotelje i funkcije, koje bi svaki dobronamjerni lider prihvatio.

Taj plan je svakako daleko bolji od lakrdije koju je Abazović izgradio sa DPS-om, i koju nastavlja "tehnički" da izgrađuje, rušeći dogovor i sve objektivno očekivane i realne političke procese.

Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića ili ćemo ići na izbore sa njime i kadrovima DPS-a i institucijama koje je DPS užurbano popunjavao i popunjava u političkom dogovoru sa Urom, pravljenjem, dogovaranjem i sprovođenjem otrovne, sada tehničke, 43. Vlade - saopštio je Milačić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR