7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Izjava Aleksića nacionalistička i rasistička uvreda, bezobrazluk jednog primitivnog dokazanog četnika

Politika

Comments 11

Perović: Izjava Aleksića nacionalistička i rasistička uvreda, bezobrazluk jednog primitivnog dokazanog četnika

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Na jučerašnjem nastavku treće sjednice Drugog redovnog jesenjeg zasijedanja Skupštine poslanik DF-a Budimir Aleksić poručio je da u novim oklonostima Crnogorci i Egipćani treba da osnuju svoje nacionalne savjete. 

Predsjednik Crnogorskog PEN centra Milenko Perović komentarišući izjavu Aleksića kazao je za Antenu M da se ništa drugo nije ni moglo očekivati od čovjeka koji je, kako kaže, od sebe kao časnog i čestitog durmitorca učinio ravnogorca svojim pozivom.

"Njegovu izjavu kojom Crnogorce upućuje da u vlastitoj zemlji, koju su stvarali hiljadu godina, postanu nacionalna manjina, smatram ne samo nacionalističkom nego i rasističkom uvredom. Izjaviti nešto tako o Crnogorcima i uputiti ih na najciničniji način da u vlastitoj zemlji postanu nacionalna manjina je apsolutni bezobrazluk jednog primitivnog dokazanog četnika. Iako taj četnik ima neki mrčeni magistrat i doktorat nauka, on je funkcionalno i mentalno nepismen čovjek, to mogu da tvrdim iz prve ruke jer sam bio u prilici da se upoznam sa njegovim kvazinaučim radovima, njegovim titulama magistratima i doktoratima koje su mu poklanjali u Beogradu zato što je četnik".

Perović kaže da to što se Aleksić osilio da u današnje vrijeme vrijeđa Crnogorce, očigledno počiva na krajnje promašenoj njegovoj ličnoj ocjeni i ocjeni njegovih partijskih kompanjona da se sa Crnogorcima danas tako može postupati.

"Međutim ko god je u istoriji tako vrijeđao Crnogorce to mu je prije ili kasnije izašlo na nos. Valjalo bi posavjetovati Aleksića da malo porazmisli i da se izmakne sa puta nesreće na kom je krenuo".

Upitan da li je Aleksić ohrabren rezultatima izbora pa daje ovakve izjave, Perović kaže da je on ohrabren ne samo rezultatima izbora nego svim što se u Crnoj Gori dešavalo od avgusta 2020.

"On kao primitivan čovjek očigledno misli da je došlo četničko vrijeme u Crnoj Gori i da to vrijeme ne samo da neće nikada proći, nego da će u tom vremenu nestati Crnogorci, da će nestati oni koji su stvarali Crnu Goru i oni koji će zubima braniti Crnu Goru bez obzira na četničko nasrtanje. Milsim da se grdno prevario i da bi mu se moglo sugerisati da malo spusti loptu i porazmisli o tome đe se zapravo nalazi Crna Gora i na kome je budućnost naše države. Duboko sam uvjeren da budućnost Crne Gore nije na četništvu već u nacionalnim Crnogorcima i drugim nacionalnim zajednicama koje zajedno sa Crnom Gorom hoće da grade nacionalnu i nezavisnu državu", zaključio je Perović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

VJEČNA ZUBLJA

Komentar je maliciozan, pokvaren, rasistički! Sramno je da ovakvi ljudi śede u Skupštini baš Crne Gore! Stidi se, Aleksiću! A CG je vječna! Na vašu žalost.

majko nasa...

....DOK JE SUNCA I DOK JE GRAHOVCA!!! JE LI TO JASNO?!!!!!

ultracrnogorac

DA JE VJECNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!