27 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski: Crna Gora pomaže Ukrajini bez zadrške na svim poljima, nećemo to nikada zaboraviti; Abazović: Pobijedite za sve nas

Politika

Tag Video
Comments 4

Zelenski: Crna Gora pomaže Ukrajini bez zadrške na svim poljima, nećemo to nikada zaboraviti; Abazović: Pobijedite za sve nas

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je, nakon sastanka sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, da cijene podršku i pomoć Crne Gore, te da to neće zaboraviti.

"Moram da zahvalim crnogorskim građanima. Jer vidimo da je prisutno uzajamno poštovanje i podrška crnogorskog naroda prema narodu Ukrajine. Svjesni smo da pomažete u smještanju i pomaganju onima kojima je pomoć potrebna. Vidim jedinstvo društva i vlasti kada je u pitanju podrška Ukrajini. I vi ste bili ovdje... Podržavate Ukrajinu na svim pravcima bez pauze i bez oklijevanja, već su vidljivi rezultati te podrške. Hvala i premijeru i svim građanima, siguran sam da će se ta podrška nastaviti do kraja, do naše pobjede. To nećemo nikada zaboraviti. To će biti naša zajednička pobjeda. Mi se borimo za zajednički cilj  - očuvanje demokratije", kazao je Zelenski.

Premijer Dritan Abazović kazao je da Ukrajina može računati na podršku Crne Gore 100%, do kraja.

"Možete da računate na Crnu Goru 100%. Ne brorite se samo za zaštitu vašeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, već za očuvanje univerzalnih vrijednosti - prava građana da sami biraju svoj put", kazao je Abazović.

Kako je dodao, siguran je da će i rat u Ukrajini biti završen na način da će Ukrajina očuvati svoj teritorijalni integritet i pravo da sama odlučuje o svojoj budućnosti.

"Ostanite jaki, istrajte i pobijedite za sve nas", poručio je Abazović.

Zelenski i Abazović potpisali su deklaraciju o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine. Sastanku prisustvuje i ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleg Gerasimenko.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Moze li neka nasa organizacija poslati pismo ambasadi Ukrajine . I objasniti im ( a oni prenijeti predsjedniku Zelenskom) o kakvoj se osobi radi . I sa kakvim snagama je on u koaliciji a protiv koga se bori svim silama .

BELVEDER

Neka neko kaže G-nu Zelenskom, da nije 100% Crne Gore uz Ukrajinu. Dritanova URA i njegovi koalicioni partneri (DF, Demokrate, SNP, ...) su uz Rusiju. Dakle, iz Ukrajinu je crnogorski blok, tj. oko 80% Crne Gore!

Pero

Jado se hvali protestinja na Cetinje a Cetinjani ne mogu očima da ga vide