21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Dokaz da Vlada slijedi putinovsku politiku

Izvor: predsjednikrs.net

Politika

Comments 2

Popović: Dokaz da Vlada slijedi putinovsku politiku

Autor: Antena M

  • Viber

Ministri finansija i pravde, Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, prisustvovali su juče u Banjaluci svečanoj akademiji povodom tzv. dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine dva puta proglasio neustavnim.

Komentarišući takav skandalozni čin ministara, publicista Milorad Popović za Pobjedu kaže da je to poruka da sadašnja Vlada slijedi putinovsku politiku prema Zapadnom Balkanu. 

- To bi trebalo gledati u kontekstu šire strategije ruske penetracije na Balkanu, preko Srbije i velikosrpskog projekta i koncepta „svi Srbi u jednoj državi“ kojeg je prije nekoliko dana najavio predsjednik RS Milorad Dodik. Tako da to je simbolički gest koji pokazuje da je sadašnja vladajuća struktura lojalna tom projektu - kazao je Popović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, to je još jedan neprijateljski potez prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine i njenoj državnoj subjektivnosti i međunarodnom položaju.

- Forsiranje davanja državnih atributa Republici Srpskoj je u stvari na tragu nove prekompozicije Zapadnog Balkana, čiji je cilj još jedna promjena granica u kojoj će etničke granice postati nove državne granice. To znači tzv. istorijsko razgraničenje Srba i Albanaca, podjela Crne Gore na srpsko-albansku sferu i podjela Bosne i Hercegovine. To je ukratko ta agenda u čijoj su pozadini Vladimir Putin i Aleksandar Vučić - kazao je Popović. 

U trenutku kada se vodi rat u Ukrajini, dodao je Popović, i kad je vrlo jasna diferencijacija između prozapadnih i antizapadnih snaga, ovo je nesumnjivo i poruka da je sadašnja vlada Crne Gore na putinovskom kursu, odnosno da slijedi putinovsku politiku prema Zapadnom Balkanu.

Popović je kazao i da odlazak Damjanovića i Kovača na proslavu tzv. dana RS znači takvu politiku Vlade, jer oni nijesu tamo u privatnom svojstvu, nego kao ministri.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Zaista mi je ( politički) i ovako , isuviše naivno ,čuditi se ovakvim posupcima ove družine.Ovisu to samo otvoenije pokazali.Važi i zadomaće i međunarodne činioce.

d v

Dokaz da kruška nema đe no pod krušku je i tužni današnji ministar (ne)pravde cg bliski potomak miloša kovača zloglasnog komandanta krivošijskog četničkog bataljona organizotora i izvođača stravičnog ubistva nikole đurkovića i njegovih drugova više h novog.