18 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Vlade za Antenu M: Damjanovića i Kovača nije delegirala Vlada, poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine

Politika

Comments 17

Iz Vlade za Antenu M: Damjanovića i Kovača nije delegirala Vlada, poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom vijesti da su ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministar pravde Marko Kovač prisustvovali obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, obratili smo se Vladi Crne Gore. 

Na pitanje da li je ministre delegirala Vlada, odgovaraju negativno.

"U vezi sa Vašim pitanjem, obavještavamo Vas da Vlada nije razmatrala platformu za predmetnu posjetu, odnosno da ista nije ni bila kandidovana za razmatranje i usvajanje od strane resornih ministara", navode iz Vlade.

Podsjećaju da Vlada Crne Gore, u susret planiranim posjetama predsjednika i članova Vlade inostranstvu usvaja “Platformu o posjeti” koju kandiduje resor člana Vlade koji predvodi delegaciju, te da usvajanjem Platforme na sjednici Vlade član ili delegacija Vlade ovlašćeni su da predstavljaju Vladu.

"Vlada Crne Gore neupitno poštuje cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, podržavajući njen evropski put i baštineći prijateljske i dobrosusjedske odnose zasnovane na tradicionalno snažnim međudržavnim vezama, zajedničkim evropskim aspiracijama, ekonomskoj saradnji i daljem infrastrukturnom povezivanju.

Crna Gora poštuje sve odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i sa Federacijom Bosne i Hercegovine, kao i sa entitetom Republika Srpska, sarađuje na nivou i u obimu koji su definisani ustavima i zakonima dvije države", zaključuju iz Vlade.

Podsjetimo, prethodno je ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio da je na svečanosti bio u lično ime.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

veritas

Nije, kaže (valjda neko od činovnika ove Jadovlade) "izdata platforma" za posjetu...Ahahaha, Dritan i platforme? Jadi vas znali u toj Vladi ka što će vas naći, prije ili kasnije... Gubitnici.

Vanja

Pitanje za Srbe u CG, ..svidja li vam se ovo kuda nas vode? Mislite li da ovo ide u dobrom pravcu? Da ce vasa djeca zivjeti bolje nego da idemo putem EU? Da cete biti ravnopravni sa Srbijancima i Albancima u Otvorenom Balkanu?

dobronamjerni

Pa je li moguće da neko ovako drsko obmanjuje i laže? Misle li oni da ovome narodu mogu tako providno da plasiraju jednu priču a rade sasvim suprotno? Ako ih nijesmo već pročitali onda i ne zaslužujemo bolju i pošteniju vlast.