20 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fajon: Do početka februara izabrati sudije US, bez toga nema pravednih izbora

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 0

Fajon: Do početka februara izabrati sudije US, bez toga nema pravednih izbora

Izvor: Pobjeda

  • Viber

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon kazala je uoči početka današnje sjednice Savjeta za spoljne poslove, na kojoj će ministrima EU predstaviti izvještaj o Crnoj Gori, da će Crna Gora biti u fokusu ministara i da se od političkih predsravnika očekuju da do početka februara izbaeru sudije Ustavnog suda i zemlju izvedu iz političke i institucionalne krize.

Podsjetila je da je tokom prošlog mjeseca razgovarala sa vrhom države o krizi u zemlji, a današnji sastanak biće poruka vlastima. 

-Tokom boravka u Crnoj Gori govorila sam sa sa vrhom države kako je što prije potrebno izabrati sudije Ustavnog suda i izvesti državu iz političke i institucionalne krize. Postoje uslovi da se do početka februara izaberu sudije Ustavnog suda čime bi se stekli uslovi da se održe legitimni predsjednički izbori u martu i eventualni prijevremeni parlamentartni izbori - rekla je Fajon uoči današnjeg sastanka. 

Fajon je kazala da ukoliko Crna Gora do početka februara ne izaberu sudije ni šesti put, rizikuje da skrene sa svog evropskog puta. 

-Upozoravamo, da bez funkcionalnog Ustavnog suda teško je zamisliti poštene i pravične izbore predsjedničke i parlamentarne izbore, zato je taj izbor ključan za napredak Crne Gore - rekla je ona. 

Dodala je da postoji opasnost od zaustavljanja pregovora, ali da to niko ne želi, te da zato EU toliko pomaže državi. Rekla je da ne želi da prejudicira ishod rasprave u Savjetu, već napominje da je važno naći rješenje za trenutnu krizu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR