7 °

max 13 ° / min 7 °

Ponedjeljak

27.03.

13° / 7°

Utorak

28.03.

8° / 2°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

12° / 4°

Petak

31.03.

14° / 7°

Subota

01.04.

12° / 10°

Nedjelja

02.04.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Klub poslanika DPS-a: Zastrašivanje naših koleginica novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast

Politika

Comments 0

Klub poslanika DPS-a: Zastrašivanje naših koleginica novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast

Autor: Antena M

  • Viber

Najnoviji slučaj zastrašivanja naše poslanice Nele Savković-Vukčević jasno ukazuje na to dokle je u Crnoj Gori dogurala sloboda govora, saopštio je Klub poslanika DPS-a. 

"Nakon što smo već navikli da svi, koji se na bilo koji način usprotive vlasti, od građanskih aktivista do roditelja, bivaju žestoko i neutemeljeno napadani - sada je već nedopustivo i ukazivati na sramna dešavanja kakva su javne manifestacije podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu i propagandistima Kremlja.

Umjesto da, kao i svaka normalna država, sankcioniše one koji ovih dana - nastupajući pritom kao formalno registrovano udruženje u Crnoj Gori - ko zna koji put podržavaju zvjerstva i krvavi teror okupatora u Ukrajini, koji nagrađuju fabrike propagande koje su u čitavoj Evropi suspendovane, naš je sistem jedan od rijetkih koji takve štiti.

Muk vlada u državnim institucijama, koje tako ćutke i sa odobravanjem prate odlikovanja Sputnika - kojeg su navodno zabranili, a kojem iz Crne Gore i dalje može nesmetano da se pristupi. Niko iz tih institucija ne pušta glasa ni kada se sloboda govora želi brutalno urušiti, kao u slučaju naše koleginice Nele Savković-Vukčević.

Nije to ništa neočekivano od vlasti koja je, po spoznaji da neki organi sprovode akciju hapšenja saradnika ruskih tajnih službi, momentalno smijenila sve koji su se time bavili. Jer, ovu nelegitimnu vlast na pozicijama jedino održava upravo podrška političke strukture koju su naši zapadni partneri u više navrata označavali kao prorusku i plaćeničku", navode iz DPS-a. 

Zastrašivanje naših koleginica samo zato što se usuđuju reći istinu - novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast, a što samo dodatno govori o njenom karakteru i namjerama, dodaju iz ove partije. 

"Isljeđivanja nepodobnih jasno ukazuju koliko ih je strah i koliko je u Crnoj Gori problematičan postao i “delikt mišljenja”. No, na njihovu žalost, tek će se suočiti sa tim - neka budu sigurni, niko im na ove besprizorne stvari neće ćutati", zaključili su u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR