8 °

max 13 ° / min 8 °

Ponedjeljak

27.03.

13° / 8°

Utorak

28.03.

8° / 2°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

12° / 4°

Petak

31.03.

14° / 7°

Subota

01.04.

12° / 10°

Nedjelja

02.04.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Podrška poslanici Savković-Vukčević, sloboda javne riječi je temelj svake demokratske zajednice

Politika

Comments 0

BS: Podrška poslanici Savković-Vukčević, sloboda javne riječi je temelj svake demokratske zajednice

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Obaveza je države da promoviše slobodu izražavanja, a ne nikako da se predstavnici građana zbog javno izgovorene riječi pozivaju na saslušanje pred policijskim inspektorima i tužiocima, saopšteno je u reagovanju Bošnjačke stranke.

BS daje punu podršku poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević, koja je zbog saopštenja koje je poslala medijima, pozvana na saslušanje u CB.

"Sloboda javne riječi je temelj svake demokratske zajednice. Crna Gora se jasno opredijelila da želi biti dio evropske porodice, gdje se praktikuju civilizacijske i evropske vrijednosti. Evropska konvencija o ljudskim pravima garantuje slobodu izražavanja. S toga, čudi reakcija nadležnih organa, da zbog komentara, odnosno saopštenja poslanice Savković-Vukčević, koji se odnosio na dodjelu nagrade Udruženja novinara Crne Gore ruskom glasilu čije je emitovanje zabranjeno u državama EU, bude pozvana na saslušanje u CB", naveli su u saopštenju BS.

"Zaštita slobode izražavanja od suštinske je važnosti za demokratski, društveni i politički proces jedne države. Gušenjem slobode izražavanja, guši se svaki drugi napredak društva", zaključili su.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR