17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić na Šumanovom forumu u Briselu

Politika

Comments 0

Adžić na Šumanovom forumu u Briselu

Autor: Antena M

  • Viber

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na poziv Džozepa Borelja, visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije, učestvuje na „Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane“, koji se održava danas i sjutra, u Briselu, Kraljevina Belgija.

Forum se održava po prvi put ove godine, a u svijetlu aktuelne geopolitičke situacije, kada su partnerstva u domenu bezbjednosti i odbrane od vitalnog značaja za očuvanje međunarodnog poretka i multilateralizma, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

"Polazeći od Strateškog kompasa, usvojenog prošle godine, EU nastoji očuvati visok nivo ambicija kada je u pitanu dimenzija odbrane i bezbjednosti, istovremeno njegujući dijalog i koherentno djelovanje sa partnerima.

Događaj je primarno namijenjen ministrima odbrane država članica Evropske unije i partnerskih zemalja, kao i predstavnicima najznačajnijih međunarodnih i regionalnih organizacija", navodi se u najavi. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR