10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MCP: Anticrkvena kampanja Đukanovića, necivilizovana retorika političara koji traži treći mandat unosi nemir i zebnju

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 10

MCP: Anticrkvena kampanja Đukanovića, necivilizovana retorika političara koji traži treći mandat unosi nemir i zebnju

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, pored brojnih političkih tema, pokazuju otvorenu anticrkvenu kampanju kandidata i aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske (MCP).

Iz MCP su naveli da Đukanovićevi nastupi i govori njegovih promotera, Srpsku Pravoslavnu Crkvu označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu i da je očigledno da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve.

U Mitropoliiji smatraju da se sve to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva.

Navodi se da se posljednjih nekoliko godina, "uz Božiju pomoć", puno toga promijenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore.

"Međutim, krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo", kazali su iz MCP-a.

U toj vjerskoj organizaciji su uvjereni da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima.

"Ponavljamo poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

igor

prpa pred izborimaaaa,mora se umijesat ccrkva nema im druge piii

danilos

Ovaj besramni pop ima hrabrosti da optužuje druge za "necivilizovanu retoriiku" poslie skarednih "propovjedi" prethodnika? Kaže "bolji odnosi između Crkve (Srbije) i države CG" "Frojdova greška"? On i dalje smatra da je Crkva iznad države. I jeste? Jer, je ova vlada srozala državu na najniži nivo?

Katunjanin-Miogost

Da vi vjerujete u Boga , ne bisre činjeli što činite.Jer biste znali da bi vam ispostavi račun , za sva vaša zla i nepočinstva , koja ste kroz istoriju učinili, i dalje , bezbožno , neljudski ,čunite ,Vi i Vaši sledbenici , po vašem nagovoru , i blagoslovu. Mnogi čekamo u nadi , da Bog pokaže da postoji , na vašim nepočinstvima , i da vam to i stavi na znanje i postojanje, jer Vi ste sodoma i gomora , ovih vremena.