11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bajramspahić: URA i SNP spremni na "silovanje" sistema samo da produže vrijeme u foteljama

Politika

Comments 0

Bajramspahić: URA i SNP spremni na "silovanje" sistema samo da produže vrijeme u foteljama

Autor: Antena M

  • Viber

Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić kaže da su URA Dritana Abazovića i Socijalistička narodna partija (SNP) koje čine većinu vlade u paničnom strahu od izbora i spremni su na silovanje kompletnog političkog sistema samo da produže svoje vrijeme u foteljama.

“Ne postoji teorijski način da se na ustavan i zakonit način u ovom trenutku i pod ovim okolnostima otkažu parlamentarni izbori čije je raspisivanje već proizvelo pravno dejstvo. Ukaz predsjednika je objavljen u Službenom listu i već teku zakonom propisani rokovi iz izbornog procesa. Krajni rok za predaju izbornih lista je 16. maj, dok će novi predsjednik biti inaugurisan tek 20. maja”, kazala je Bajramspahić za agenciju Beta

Ona je dodala da je institucionalni haos u kojem je Crna Gora nezapamćen i da su tri grane vlasti izvršna, zakonodavna i sudska, potpuno disfunkcionalne.

“Međutim, vladajuću većinu ne zanima rješavanje ovih problema i duboke krize, pa ne bi čudilo ni da protivno Ustavu i zakonu otkažu izbore jer se više bore za svoje lične nego za opšti interes da Crna Gora dobije punopravne i legitimne institucije što pre”, ocijenila je Bajramspahić.

Ako se, kako kaže, desi da novi predsjednik sprovede najavljeno pravno nasilje, biće to njegovo vraćanje duga prema partijama koje su ga podržale u drugom krugu, međutim, istovremeno takav nedemokratski postupak biće najgori mogući početak njegovog mandata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR