17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rumunija upozorila građane da izbjegavaju da putuju u Crnu Goru: Porast lažnih prijetnji bombama, protesti

Politika

Comments 2

Rumunija upozorila građane da izbjegavaju da putuju u Crnu Goru: Porast lažnih prijetnji bombama, protesti

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo spoljnih poslova obavještava državljane Rumunije koji se nalaze, tranzitiraju ili namjeravaju da putuju u Crnu Goru da je bezbjednosna situacija generalno stabilna, ali se građanima Rumunije savjetuje da obrate posebnu pažnju kada putuju u ovu zemlju i izbjegavaju mjesta sa gužvom, navodi se na sajtu ambasade Rumunije u CG u objavi od 9. aprila.

"U slučaju da dođe do spontanih protesta, rumunskim građanima se savjetuje da odmah napuste perimetar gdje se takve akcije mogu odvijati.

Društveno-političku i bezbjednosnu situaciju u posljednje vrijeme karakteriše porast lažnih prijetnji bombama, u nizu javnih institucija i napada na pojedine službenike (uključujući neka ministarstva, Gradsku skupštinu, vrtiće i škole u nekoliko opština), tj. kao i nastavak oružanih napada između pojedinih kriminalnih grupa. Istovremeno, nastavljene su protestne akcije i pozivi na akcije građanske neposlušnosti, uključujući i blokadu nekih puteva i javnih institucija", navode u objavi.

Kako dodaju, zbog aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, najavljenih protesta u centru prijestonice i demonstracija koje se sporadično održavaju na drugim mjestima, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje građanima Rumunije da u narednom periodu izbjegavaju nepotrebna putovanja u ovu zemlju.

"Državljanima Rumunije koji u bliskoj budućnosti tek treba da putuju u Crnu Goru savjetuje se da se unaprijed informišu o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori i susjednim tranzitnim zemljama.

Građanima Rumunije se savjetuje poseban oprez na aerodromima, željezničkim stanicama, autobuskim stanicama i drugim gužvama u centru grada.

Rumunskim građanima se savjetuje da izbjegavaju, kad god je to moguće, područja u kojima se mogu desiti bombaški napadi i protesti (škole, tržni centri, javni trgovi i centar glavnog grada)", navode u objavi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

samusa

Ima bude dobra sezona sos paradajz turisti od sumadija i republika sumska

Eagles

Odlicna reklama za najavljenu rekordnu turisticku sezonu od VD premijera!