6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Pozivamo GST da pokrene istragu, a Abazović da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Politika

Comments 1

Knežević: Pozivamo GST da pokrene istragu, a Abazović da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Gostujući u  na TV Adria, nosilac izborne liste “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević izjavio je da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović dužan da se izjasni o tim navodima (spekulacijama o mogućoj vezi i poslovnoj saradnji Do Kvona i Spajića) i da eliminiše mogućnost da je Do Kvon finansirao PES za vrijeme lokalnih i predsjedničkih izbora, kao i predstojećih parlamentarnih, te da bi i Abazović trebalo da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

„Lider Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić je potvrdio da zna Do Kvona od 2018. godine, da su imali poslovne aranžmane, kao što je potvrdio i da ga je on prevario, njega i blockchain zajednicu, i da je zahvaljujući njegovoj intervenciji on uhapšen 23. marta. Dan nakon toga stigao je demanti od premijera Dritana Abazovića, koji je kazao da Spajić nije imao nikakvih linkova vezano za hapšenje Do Kvona i da je vrlo zabrinjavajuće što se on, koji je, po crvenoj Interpolovoj potjernici, oštetio Sjedinjene Američke Države i Južnu Koreju za 40 milijardi dolara, povezuje sa nekim javnim i ličnostima iz političkog života u Crnoj Gori“, dodao je Knežević.

On je kazao da znaju da je Do Kvon uhapšen 23. marta, te da su zaplijenjena tri laptopa i pet telefona i da tu uređaji uopšte nisu vještačeni.

„Zato smo tražili da Tužilaštvo otvori te laptopove, telefone Do Kvona, da utvrdimo da li se zaista radi o konstrukciji usmjerenoj prema Spajiću, kao što tvrdi Andrej Milović i za to optužuje Vladu, djelove pravosuđa i ANB da su uzeli milion dolara od Do Kvona da bi mu se omogućilo da se brani sa slobode ili, ipak, ima istine u interpretacijama o mogućoj vezi i poslovnoj saradnji Do Kvona i Spajića“, rekao je Knežević.

„Ono što je sasvim jasno je da ZBCG nema nikakve involviranosti u ovaj slučaj, nismo pisali ovo pismo, niti ga slali bilo kome, niti se sastajali sa Do Kvonom ili bilo kim iz blockchain zajednice i naprosto nas čude napadi kolega iz PES-a“, rekao je Knežević.

„Vještačiti Do Kvonove telefone i laptopove, bilo bi interesantno vidjeti ko je sve povezan sa njim“

Ponovio je da pozivaju GST da pokrene istragu.

„Ako se utvrdi da Spajić govori istinu – onda će odgovarati ljudi iz Vlade Dritana Abazovića, ANB i pravosudnog sektora. Ako se pokaže da ZBCG ima veze sa ovim – spreman sam da snosim punu moralnu, krivičnu i materijalnu odgovornost. Tvrdim da koalicija ZBCG nema nikakvih dodirnih tačaka, ali smo imali obavezu pred crnogorskom javnošću, imajući u vidu dvostruke aršine u postupanju crnogorskih sudova i tužilaštva u slučajevima Kvona i Božovića, da ukažemo na jedan paradoks“, dodao je predsjednik DNP.

Sumnjaju, kazao je, da određene ambasade “ne dozvoljavaju otvaranje laptopova i telefona Do Kvona”.

„Mislim da je ključ u njima jer očigledno da nije imao komunkaciju samo sa Spajićem. Vrlo je interesantno da vidimo ko je sve povezan sa njim i u Crnoj Gori, i u regionu, i u svijetu. Jer 40 milijardi dolara su ogromna sredstvima sa kojima možete da kreirate političke procese na bilo kojoj tački zemaljske kugle“, zaključio je Knežević.


 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ljeposava

Kako ce Evropa sad da “pukne”!Ako bude tačno sve,i Milatovic ce da se zabrine za svoju stolicu.Odavno to mirise na prevaru.Nego,da sačekamo Novovica.”Pare vrte dje burgija nece”pa se PES uzletio na kriptovaluti.