17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šabović: SDP jedini politički subjekt koji je uspio da ostane dosljedan i u vlasti i u opoziciji ne mijenjajući temeljne principe

Politika

Comments 0

Šabović: SDP jedini politički subjekt koji je uspio da ostane dosljedan i u vlasti i u opoziciji ne mijenjajući temeljne principe

Autor: Antena M

  • Viber

Pravi je trenutak da usled afere Do Kvan, a u susret izborima, podsjetimo građane Crne Gore da je SDP jedini politički subjekat koji je uprkos više decenijskom trajanju uspio da ostane dosljedan i u vlasti i u opoziciji ne mijenjajući temeljne principe političke etike, demokratskog etosa, patriotizma i programskog djelovanja, kaže član glavnog odbora SDP-a Mirza Šabović.

Partija koja traje 33 godine i koja je ostala izvan korupcionaških, duvansko-švercerskih i raznih drugih afera pa i onih koje se tiču sprege sa organizovanim kriminalom, položila je test političko-etičkog trajanja pred istorijom i građanima Crne Gore.
Uprkos našim političkim greškama kojih je svakako bilo i kojih ima i danas, ni jedan funkcioner SDP-a, obavljajući visoke državne funkcije nije zloupotrijebio svoj položaj niti se našao na potjernicama, u pritvoru ili na sky aplikacijama.

Želim da budem u prethodnoj konstataciji vrlo precizan jer se ista odnosi na sistem vrijednosti članova partije koji su 2016. godine odlučili da nastave svoj ne baš lak politički put i kontinuitet u ovoj partiji, uprkos činjenici da ćemo narednih šest godina provesti u opoziciji, dakle naprijed navedena konstatcija se ne odnosi na one koji su 'otpali' od ovog sistema vrijednosti i koji su danas tamo gdje su i oduvjek bili.

Nije samo u pitanju politička etika, SDP je u svom više decenijskom političkom djelovanju obogatio demokratski etos države pa je kroz svoje unutar-partijske reforme Crnoj Gori dao i prvu ženu na čelu političke partije ali i prvu ženu predsjedničkog kandidata što je poseban kuriozitet za prilično konzervativno društvo kakvo je naše. Bez obzira na skorija politička dešavanja i personalne konotacije u tom smsilu, poslali smo jasnu poruku da žene u SDP-u imaju potpuno jednake šanse da dođu do najviših partijskih funkcija što nije primjer u drugim političkim partijama.

Činjenica da u SDP-u nema onih koji su svoje funkcije podredili ličnom bogaćenju, da nema onih koji su 90tih ideološki lutali, kao ni onih koji se nalaze u bjegstvu ili u pritvoru je jasan motiv za svaki napad na nas, ali isto tako i garant da će ova ideja živjeti i 11. juna preživjeti zbog neke bolje Crne Gore, navodi u saopštenju član glavnog odbora SDP-a Mirza Šabović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR