8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pribilović na saslušanju u SDT-u

Izvor: RTCG

Politika

Comments 0

Pribilović na saslušanju u SDT-u

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavljeno je saslušanje u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Jutros je u Specijalno državno tužilaštvo u pratnji advokata stigla funkcionerka DPS-a Suzana Pribilović.

Juče su u tužilaštvu krivicu negirali nekadašnji članovi Komisije za dodjelu stanova i bivši ministri Budimir Šegrt (DPS), Damir Šehović i Osman Nurković. Šehović je kazao da je riječ o marketinškom triku premijera Dritana Abazovića koji okušava da podigne rejting pred izbore i apelovao na tužioca da što prije donese odluku, kako bi se skinuo teret s njegovog imena.

Bivši ministar Osman Nurković kazao je da nema ni riječi o krivičnom djelu.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić.

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore.

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR