15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: Abazović zloupotrijebio funkciju, tužilaštvo da ispita navode Do Kvona

Izvor: RTCG

Politika

Comments 1

Kovačević: Abazović zloupotrijebio funkciju, tužilaštvo da ispita navode Do Kvona

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Dritan Abazović sazivanjem i održavanjem sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost zloupotrijebio je javnu funkciju, smatra programska direktorica Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Kovačević. Kaže i da tužilaštvo što prije treba da ispita da li je uhapšeni “kralj kriptovaluta” Do Kvon finansirao kampanju Pokreta Evropa sad.

Jučerašnja sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, navodi i optužbe iz pisma Do Kvona predsjedniku Vlade, kako smatra Kovačević dio su predizbornke kapmanje.

“To jeste dio predizborne borbe, samim tim što se dešava u sedmici pred održavanje izbora”, saopštila je Kovačević u Jutarnjem programu TVCG.

Ona navodi da taj slučaj Do Kvon – Spajić ima dva aspekta jedan je politički, a drugi je krivično-pravni. Poručuje i da nadležni organi moraju ozbiljno pozabave navedenim optužbama.

Kovačević ističe da javnost o ovom slučaju zna je Do Kvon, u Koreji i SAD osumnjičen za kripto prevaru od oko 40 milijardi dolara, da je uhapšen u Crnoj Gori i da se u našoj državi vodi postupak protiv njega zbog falsifikovanja ličnih dokumenata.

Pored toga, Do Kvon je u pismu upućenom premijeru Dritanu Abazoviću, naveo kako podsjeća Kovačević, da se družio sa Spajićem, ali i da je finansirao političku kampanju Pokreta Evropa sad.

Upravo je to, kako ističe Kovačević, najteža optužba koju bi trebalo provjeriti.

“Jako je bitna reakcija tužilaštva i da mi dobijemo informaciju šta se tu dešavalo pogotovo sa stanovišta finansiranja kapamnje, jer je PES partija koja vrši vlast u Podgorici i koja je dala predsjednika države”, kazala je Kovačević.

Dodaje da ipak, ništa od tih pitanja nije nadležnost ni premijera, ni Vijeća za nacionionalnu bezbjednost.

“Po našem mišljenju premijer je zloupotrijebio funkciju, javni resurs. Nije zloupotreba funkcije samo kada koristite službeni automobil ili prostorije, već i kada sazovete Vijeće za nacionalnu bezbjednost. Po mom uvjerenju, iz javnih informacija koje smo čuli, ništa što je juče premijer saopštio me ukazuje da u ovom slučaju bilo ugrožavanja javne bezbjednosti. Što se tiče ostalih optužbi, zna se ko je nadležan da se bavi tim, nije Vlada nije premijer nije Vijeće za nacionalnu bezbjednost”, zaključila je Kovačević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Mipgost

Koje tužno tužilaštvo. Pa to je poluprivatno , određene družine koja ,zna se kojim metodama sprovodi samovolju i strahovladu ,po državi Crnoj Gori .