10 °

max 13 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
M portal: Tužioci odbili da potpišu nalog za hapšenje Spajića, Terzić i Milić napustili Crnu Goru

Politika

Comments 4

M portal: Tužioci odbili da potpišu nalog za hapšenje Spajića, Terzić i Milić napustili Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Odlazeći premijer Dritan Abazović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković čitavu proteklu noć su potrošili u potrazi za osnovnim tužiocem koji bi bio spreman da potpiše nalog za privođenje ili hapšenje lidera i nosioca liste Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, piše M portal pozivajući se na  dobro obaviještene izvore.

Kako navode,nijedan tužilac nije želio da učestvuje u tome.

Informacija o akciji Abazovića i Šukovića, koju je M portal objavio jutros, poklapa se sa fotografijom koju je na društvenim mrežama objavio član Predsjedništva PES Andrej Milović, na kojoj se vidi da su premijer i šef SPO sinoć kasno bili zajedno.

Pošto je plan sa tužiocima propao, oni će danas pokušati da pronađu način da policija, na nivou svojih ovlašćenja, privede Milojka Spajića. Specijalno državno tužilaštvo je još juče, nakon poziva Abazovića da se oglasi u slučaju Spajića, svojim ćutanjem jasno stavilo do znanja da neće napraviti nikakav korak koji je u suprotnosti sa zakonom i materijalnim dokazima kojima raspolažu.

Za Abazovića i Šukovića tu se stvar dodatno komplikuje – nakon što su tužioci „otkazali poslušnost“, Crnu Goru su juče popodne naprasno napustili direktor Uprave policije Nikola Terzić i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić.

Obojica navodno imaju službene obaveze u inostranstvu, ali njihovi izlazci iz Crne Gore nijesu bili najavljeni graničnim prijelazima, kako to praksa nalaže kada su visoki policijski funkcioneri u pitanju. Prema izvorima M portala, Terzić je iz Crne Gore izašao na graničnom prijelazu Božaj, a Milić na graničnom prijelazu na Šćepan Polju.

Čelni ljudi bezbjednosnog sektora, za koje je veoma neuobičajeno da tri dana uoči parlamentarnih izbora napuštaju državu, na ovaj način su pokušali da izbjegnu politički pritisak kojem su izloženi posljednjih dana u slučaju Milojka Spajića, tvrde izvori M portala. Zahtjevi koje su prema njima imali Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i generalni inspektor ANB-a Artan Kurti bili su previše čak i za ova dva neskriveno politička kadra aktuelne vlasti.

Bez obzira na odsustvo direktora UP, crnogorska policija će biti izložena pritiscima da postupa po političkim zahtjevima odlazećeg premijera, pa Spajićevo hapšenje ili privođenje i dalje nije isključeno kao opcija, što bi značajno narušilo izborni proces u Crnoj Gori.

Kako tvrd M portal, Tezićevo odsustvo ne znači mnogo jer on svakako samo figurira kao direktor UP, a stvarna moća upravljanja policijom je u rukama Predraga Šukovića koji donosi odluke o svemu, bilo da je riječ o kadrovskim pitanjima ili o filtriranju odgovora na novinarska pitanja upućena Upravi policije.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka 100%

Zamislite koliko im je Abazović bio naporan kad su utekli preko granice dok ne prođu izbori, ha ha.

Ana

Abaz je najprije htio da se izbori ne održe i vršio pritisak na Milatovića, a sada bi da uhapsi Spajića, da pobijedi na izborima. Novović mu je otkazao poslušnost, a zato zadnji dan ulaže optužnicu protiv Čadjenovića. A nijesu dopunili predmet o državnom udaru, nego čekaju da se poteče rok.

Mateo

Crnogorci,jadi božji.Sto ste se ućutali.Stid me kome pripadam.Odreka bih Vas se da mogu.Izdajnike od dritana,adžića,mikica,rakcevica i inih ,naravno i ministarku ekologije,pipuna,vojvodu pod hitno uhapsiti i bili bi na pocetak uredjene drzave.