16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukadinović i Vujović: Saslušanja pred izbore jasno pokazuju da su pravosudne institucije pod kontrolom vlasti

Politika

Comments 0

Vukadinović i Vujović: Saslušanja pred izbore jasno pokazuju da su pravosudne institucije pod kontrolom vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Saslušanja bivših funkcionera DPS-a i SD-a zbog afere stanovi u posljednoj nedjelji pred izbore jasno pokazuju da su pravosudne institucije pod kontrolom izvršne vlasti, saglasni su sagovornici Gradske. Ocjenjuju da je ovaj postupak mogao biti odložen za period nakon izbora jer, kako tvrde,  nije postojala opasnost da osumnjičeni napuste državu.

Pravosudne institucije su iskorištene u predizbornoj kampanji i pitanje je koliko će to uticati na povjerenje građana prema njima, ističe politički analitičar Srđan Vukadinović.

” Ova saslušanja bivših članova stambene komisije bivšeg režima jednostavno su samo jedan folklor i jedan populistički, prosti, veoma jeftini potez aktuelnog premijera i političke grupacije koju on personifikuje i medija koji stoji iza njega i koji nanose veliku političku štetu Crnoj Gori. Ove stvari se ne rade pet dana pred izbora na isti način kao što se 15 dana pred izbore nikakve ankete ne objavljuju “, ističe Vukadinović.

 Podsjeća da su na ovaj način u centru pažnje javnosti stavljeni samo osumnjičeni koji pripadaju partijama bivšeg režima.

„Niko ne govori o kriminalu koji se veže ili se sumnja na bivšeg direktora Uprave carina i prihoda, a koji je direktno povezan sa rukovodstvom URA. Bez njih on to nije mogao raditi. Niko ne govori o gradonačelniku Budve koji ima veoma teške optužnice ili sumnje za veoma teške radnje. Nego jednostavno sve se to zamajava ispod tepiha, da se ne bi govorilo o tome “, navodi Vukadinović.

Da je Specijalno državno tužilaštvo trebalo u ovom trenutku da se uzdrži od saslušanja saglasan je i  docent doktor na Fakultetu političkih nauka i predsjednik CeMI-ja Zlatko Vujović.

„Nije postojala neka urgentnost, a s obzirom da je to jedna od ključnih tema koju je nametao predsjednik Vlade i on je podnosilac krivičnih prijava, ako se ne varam, makar nekih. Samim tim što je SDT napravilo od toga jednim dijelom i medijski događaj tokom predizborne kampanje, a mogli su to raditi ili ranije,  imali su kad, ili sačekati mjesec dana i uraditi to posle okončanja predizborne kampanje “, navodi Vujović.

Abazovićev  strah od gubitka vlasti je veliki, pa ovakvim potezima hrabri sebe i članove svoje partije, a pokušava da uplaši političke protivnike, zaklučuje Vukadnović.

Vujović, pak, ističe da bi Tužilaštvo trebalo da pruži veći otpor pritisku koji se na njih vrši.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR