18 °

max 18 ° / min 12 °

Subota

02.12.

18° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjedništvo SD: Formiraćemo poslanički klub, Crnoj Gori potrebna jasna evropska i evroatlantska vlada

Politika

Comments 0

Predsjedništvo SD: Formiraćemo poslanički klub, Crnoj Gori potrebna jasna evropska i evroatlantska vlada

Autor: Antena M

  • Viber

“Socijaldemokrate će, u Skupštini Crne Gore, formirati poslanički klub sa tri poslanika/ce koji će na adekvatan način zastupati socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori”, zaključeno je na juče održanom Predsjedništvu Socijaldemokrata.

Iz te partije su saopštili da je Crnoj Gori, uzimajući u obzir brojne ozbiljne unutrašnje izazove, kao i okolnosti na međunarodnoj sceni, neophodna jasna evropska i evroatlantska vlada čiji bi konstituenti trebali biti samo oni politički subjekti koji su nedvosmisleno posvećeni vrijednostima EU i NATO saveza.

“Sve ostalo bi vodilo Crnu Goru u dalje nazadovanje na putu EU integracija i suštinsko udaljavanje od članstva Crne Gore u EU. Nema kompromisa sa onima koji veličaju ratne zločince, izjednačavaju fašizam i antifašizam, rehabilituju retrogradne pojave u prošlosti, relativizuju genocid u Srebrenici, jasno ne nazivaju agresijom ponašanje Rusije prema Ukrajini, predstavljaju političko krilo ruskog uticaja u Crnoj Gori i slično.

Predsjedništvo Socijaldemokrata istaklo je sljedeće prioritete koji trebaju biti pred Crnom Gorom: članstvo u EU, jačanje kredibiliteta u NATO, poboljšanje životnog standarda građana i zaštita socijalno ranjivih kategorija i očuvanje i jačanje temeljnih vrijednosti progresivne i samosvjesne Crne Gore, a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter", navode u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR