22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mnogo posla za "jednu" delegaciju: Samo Abazović će u Njujorku imati oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka

Politika

Comments 5

Mnogo posla za "jednu" delegaciju: Samo Abazović će u Njujorku imati oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović boraviće od danas u Njujorku gdje ga tokom nedjelje očekuje oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka tokom i na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Vlade.

Ovim je potvrđeno pisanje Antene M da se Abazović poigrao sa crnogorskom javnošću.

Iako je kategorički saopštio da će se u crnogorskoj delegaciji naći samo kao koordinator MVP, najava upravo iz njegovog kabineta potvrđuje da će imati tretman premijera. 

"Planirano je da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje Entoni Blinken, državni sekretar SAD. Takođe, premijer Crne Gore će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti. Abazović će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju (PPPR), sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (UNAOC), ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, ali i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5). Predsjednik Vlade će učestovati na brifingu SB UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU) i dr", navode u saopštenju. 

Premijer Abazović će, dodaju, takođe, imati bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija.

"Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Anon

@Bajo vjerovatno neko sa bliskog istoka.

Elpatron

Sve mu je uzalud. Neće biti u novoj Vladi, a na sledeće izbore neće preći cenzus.

nenad_mne

Bači pet i produži? Ozbiljne razgovore , ozbiljni političari da vode sa Abazom? Ne sprdajte se! Reklamira se za slijedeće izbore, a sve sa našim parama!