6 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Ne treba da postoji bilo kakva bojazan da će iz vlade biti isključena bilo koja nacionalna grupa - naročito Srbi

Izvor: arhiva

Politika

Comments 8

Spajić: Ne treba da postoji bilo kakva bojazan da će iz vlade biti isključena bilo koja nacionalna grupa - naročito Srbi

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

 Imali smo prilično dug razgovor. Ovo je bio neformalan sastanak sa predsjednikom države, pričali smo o mnogom stvarima i o posjetama koje je predsjednik imao. I on je optimista da će se vlada formirati. Saglasni smo da vlada treba da bude evroatlantska - saopštio je mandatar za sastav nove vlade i lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić nakon sastanka sa partijskim kolegom i predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Kaže da se svi trude da ubrzaju pregovore.

- Svjesni smo da je vlada potrebna što prije. Postoje mnoge opstrukcije. Mi smo to i očekivali ali bez obzira na to idemo naprijed. Glavni odbor PES-a je izglasao većinu od 44 poslanika i sada je na nama da tu većinu pretočimo u parlament - poručio je Spajić.

Rekao je da je predsjednik na fonu evroatlanske vlade i da misli da se tu slažu.

- Počelo je sa skupljanjem potpisa za predsjednika parlamenta. Imamo dvije poslanice PES-a koje su sada rezervisane prema tome. Imali smo intenzivne razgovore sa njima. Nadam se da će one potpisati podršku Bečiću ali i koalicioni sporazum - dodao je Spajić.

Istakao je da nemaju ništa protiv da svako ima svoje mišljenje.

- Ali kad većina jednom usvoji nešto onda svi treba toga sa se pridržavaju jer je to demokratska praksa - podvukao je mandatar.

Rekao je da očekuje da poslanice Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović na kraju ipak podrže njihove odluke.

- Uslov njihove podrške je ulazak ZBCG u vladu, ali ne treba da postoji bilo kakva bojazan da će iz vlade biti isključena bilo koja nacionalna grupa, a naročito Srbi - poručio je Spajić.

Rekao je da nikad nije razgovarao sa SD ili DPS-om.

- Najviše smo razočarani Urom koja je za nas bila očekivani partner. Napravili su štetu prije svega sebi a onda i nama - poručio je Spajić.

Manjine, prema njegovoj ocjeni, treba da budu dio svake vlade.

- I ne slažem se sa tim da se manjine etiketiraju na bilo koji način - dodao je on.

Kaže da je predisključenje opomena za dvije poslanice.

- Ne volim prijeke odluke. Ja vjerujem da tu postoje nesporazumi i želimo da te nesporazume otklonimo. Voljeli bismo da naša partija bude jedinstvena i da na taj način izađemo pred eksterne partnere - naveo je Spajić.

Poručio je da ne razumije ljude koji su bili za Evropu sad 1, a sad su protiv Evropa sad 2.

- Predsjednik je stava da vlada treba da bude evroatlantska i ja sam se sa tim složio. Za sve ostalo morate pitati njega - zaključio je Spajić.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@jovo , mi smo to smatrali neozbiljnim, ali stari lelekači su proturili priču da su Srbi ugroženi, iako su nam došli u kuću u kojoj smo ih bratski dočekali! Sada je smatraju pretrpanom i, kao,manjinu nas treba protjerati! No želje su jedno....

Orlov krš

Ti si Spajiću kukavica,nedorastao poziciji budućeg premijera!CG je potreban odlučan hrabar premijer, koji će konačno državu usmjeriti evropskim putem,a ne Vučićevim i Putinovskim!

Realista

Dje su Crnogorci i Crnogorke? Koja je to stranka koja predstavlja najbrojniji narod u Crnoj Gori, da nije SNP možda? E kakvi ste, svima će vam se vratit taj licemjerni bumerang, ponašate se kao da nema Boga, a tobož ste svi veliki “vernici”…