24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Atanasije odbornicima SO Pljevlja: Glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine ugradite se u vječnost

Politika

Comments 8

Atanasije odbornicima SO Pljevlja: Glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine ugradite se u vječnost

Izvor: Pvportal

Autor: Antena M

  • Viber

Episkop mileševski Atanasije pozvao je odbornike Skupštine opštine Pljevlja da podrže izmjene Statuta Opštine Pljevlja i proglase 27. oktobar, kada se proslavlja i vjerski praznik Sveta Petka, danom opštine.

"Kao vaš molitvenik pred živim Bogom, pozivam sve vas, narodne odbornike, da svojim glasom podržite da se Sveta Petka i zvanično proglasi za Dan opštine. Glasajući za istinski i istorijski utemeljen Dan opštine, glasaćete za slobodu, jer su Pljevlja, nimalo slučajno, baš na dan kada se praznuje Sveta Petka, dva puta oslobađana od ropstva, i to 1912. od turskog i 1918. od austrijskog. Vaši slavni preci su u znak sjećanja na ovaj sveti dan, dan kada je Pljevlja obasjalo zlatno sunce slobode, sagradili spomen-hram posvećen upravo Svetoj Petki. I vama je danas data od Boga prilika da se svojim glasom ugradite u vječnost. Iskoriste tu priliku!, naveo je episkop.

Kako dodaje, glasanjem za novi Dan opštine koji će se praznovati 27. oktobra, na praznik Svete Petke, podići ćete ruke za oslobođenje od ostataka bezbožnog komunističkog nasleđa, oličenog u dosadašnjem Danu opštine.

"Glas za pomenutu odluku donosi slavljenje svega onoga što je oličeno u djelu i liku Svete Petke. U tome bi se vidjela jednakost svih ljudi pred Bogom, nasuprot marksističkoj deklarativnoj socijalnoj jednakosti, koja kulminira u stvaranju bezličnog proleterijata. Slavimo slobodu i život, a prije svega i iznad svega Onoga koji nam je darovao i slobodu i život, a nasuprot uravnilovci i jednoumlju jednopartijskog sistema. Slavimo mudrost oslikanu životom Svete Petke, a slaveći mudrost, slavimo Boga, a sa Bogom nam je budućnost", napisao je episkop mileševski Atanasije.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

E ove bruke, Jarac iz Prijepolja odredio koji će biti dan opštine u PV. Pozivam sve antifasiste i političke partije u CG koje baštine antifasizam da Bojkotuju ovaj datum a da se okupimo i 20 novembra okupimo na Stražici i pokažemo da nijesmo ONI.

Javor

Trebali su za dan Pljevalja odrediti dan rođenja popa Mace, on je bliži SPC-u nego sveta Petka.

Bosnjak

Prvo objasnite gradjanima u Pljevljima Bosnjacima koji su Muslimani sta je sveta petka posto oni ne veruju u svece i te vase cirkuse.Covek ne moze da bude svetac to su vasi izmisljeni cinovi i izmisljene ceremonije. Od toga nema nista i nikakvig haira od svete petke