8 °

max 11 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

11° / 6°

Petak

23.02.

11° / 7°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

15° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 10°

Srijeda

28.02.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijer razgovarao sa studentima: Odluka da postanemo punopravna članica NATO-a 2023. dobila svoj puni smisao

Politika

Comments 0

Premijer razgovarao sa studentima: Odluka da postanemo punopravna članica NATO-a 2023. dobila svoj puni smisao

Autor: Antena M

  • Viber

Kabinet predsjednika Vlade je u okviru otvorenih vrata, a u cilju snaženja transparentnosti, upriličio posjetu predstavnika Unije studenata političkih nauka Crne Gore koji su iskazali interesovanje za posjetu Vladi kako bi se oni koji se pripremaju da budu diplomate, politički lideri, socijalni radnici i novinari upoznali sa načinom rada izvršne vlasti, saopšteno je iz Vlade.

Studente je primio predsjednik Vlade Dritan Abazović. 

U kontekstu razgovora o vanjskoj politici studenti su se interesovali za doprinos Crne Gore međunarodnim organizacijama i efekata članstva u NATO.

“Mnogo je izazova u savremenom svijetu. Odluka da Crna Gora postane punopravna članica NATO - 2023. godine dobila je svoj puni smisao” kazao je premijer.

Predstavnici studenata iskazali su interesovanje i za lokalne teme, kao što je toplifikacija Pljevalja, izgradnja puteva u opštini Rožaje, investicija u Bijelo Polje, vodosnabdijevanje u Baru i istakli da je sa nivoa centralne vlasti potrebno jačati lokalnu infrastrukturu kako bi se stvorili uslovi da se mladi vrate u svoje gradove gdje bi započeli radni angažman i zasnovali svoje porodice.

Na toj liniji premijer je kazao da je najvažniji fokus rada Vlade unaprjeđenje životnog standarda građana. “Optimističan sam kad je Crna Gora u pitanju. Prostora za napredak ima” istakao je Abazović.

Osim tema unaprjeđenja studentskog standarda, zapošljavanja i smještaja u studentskim domovima studenti su sa premijerom razgovarali na teme razvoja turizma, privrede i jačanja infrastrukture.

Studente je ugostio i generalni sekretar Vlade Boris Marić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR