29 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolaidis: Bolje bi za Crnu Goru bilo da tri godine nisu izgubljene na foliranju, svi znaju sve - sad neka se desi

Izvor: MFK

Politika

Comments 10

Nikolaidis: Bolje bi za Crnu Goru bilo da tri godine nisu izgubljene na foliranju, svi znaju sve - sad neka se desi

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Komentarišući odluku mandatara Milojka Spajića da formira vladu sa koalicijom Za budućnost Crne Gore (ZBCG - bivši DF) književnik Andrej Nikolaidis za Portal Analitika smatra da Demokratski front (DF) zapravo, kako kaže, treba da vodi ovu zemlju zato što su, napominje on, građani njima i dali mandat.

„Dali su, ustalom, mandat i partijama koje su otvorene rekle da će sa njima“, poručio je Nikolaidis.

„U trenutku kada je Pokret Evropa sad (PES) rekao da neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), to je značilo samo jedno: da će ići sa Frontom“, ukazuje Nikolaidis. 

 Matematika u Crnoj Gori je, kako dodaje, vrlo jednostavna – ili ćeš sa Frontom ili ćeš sa DPS-om. 

„I čemu sad iznenađenje“, pita Nikolaidis.

Prioriteti promjena Ustava i etnofederalizacija

Osvrnuvši se na dokument o principima koji je Spajić navodno tražio od lidera ZBCG da potpišu, a kojim bi se obavezali na poštovanje aktuelne vanjske politike, Nikolaidis kaže da pitanja članstva u NATO-u i sankcija Rusiji za koaliciju predvođenu Andrijom Mandićem uopšte nijesu primarna.

„Koga to uopšte zanima? Oni teže etnofederalizaciji Crne Gore. To je njihov prioritet. Ako oni treba da se prave fini, da dube na glave, da kleknu pred nekoga iz NATO-a, to će i uraditi da bi ostvarili ono što je njihov istinski cilj“, naglašava Nikolaidis.

Politika suverenističkih stranaka suluda

Smatra i da je „potpuno suluda politika suverenističkih partija kojima je u fokusu NATO, u trenutku dok DF identitetski preoblikuje Crnu Goru i priprema promjenu Ustava kojom bi država prestala biti građanska“. 

„Oni se ponašaju kao, ne više srpski Spartanci nego NATO Spartanci. Oni će, naime, da spašavaju NATO jer nemaju prečeg posla nego da se bave NATO-om“, poručuje Nikolaidis.

DF je, smatra on, trebalo pustiti u vlast još 2020. 

„Oni su pobijedili, pa su pobijedili. Svako friziranje je uzaludno. Bilo bi mnogo bolje za Crnu Goru da se nije izgubilo tri godine na foliranju“, naglasio je Nikolaidis. 

Ti ljudi, prema njegovim riječima, treba napokon u punom kapacitetu da urade ono što se zna da će uraditi. 

„Svi znaju sve. Od tzv. međunarodne zajednice do građana. U redu, tako ste htjeli. Sada neka se sve desi. Kamo sreće da se desilo prije“, zaključio je Nikolaidis.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Shvatila sam da je gradjanski koncept drzave CG,nazalost,neodrziv,iako je bio ispravno rjesenje u nasoj,multietnickoj sredini.Zlo koje je sa sobom donio projekat Velike Srbije,sa SPC na celu,je to dokazao.Nacionalizam je postao razarajuca snaga u CG.Zbog toga se,Crnogorci,moraju boriti za sebe!

Vanja

@Mojaš, Smatrate da je Komsic, koji se cetiri godine borio i krvario za svoj grad, izdajnik BiH?!

BeLveder

G-ne Nikolaidis, sve ste u pravu. Ali, ja i moja familija NIKAD nećemo odustati od borbe za antifašističku, sekularnu, građansku, multikonfesionalnu, znači CRNOGORSKU CRNU GORU!