22 °

max 32 ° / min 21 °

Srijeda

19.06.

32° / 21°

Četvrtak

20.06.

36° / 23°

Petak

21.06.

34° / 23°

Subota

22.06.

35° / 25°

Nedjelja

23.06.

33° / 24°

Ponedjeljak

24.06.

32° / 23°

Utorak

25.06.

32° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Orlandić: Vraneš pokušava, za sada verbalno, da etnički očisti Pljevlja

Politika

Comments 1

Orlandić: Vraneš pokušava, za sada verbalno, da etnički očisti Pljevlja

Autor: Antena M

  • Viber


"Pokušaj predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša da, za sada samo verbalno, etnički očisti Pljevlja, a sve u susret fingiranom popisu stanovništva, predstavlja više nego gnusan čin, ali i pokušaj zastrašujuće manipulacije građanki i građana Pljevalja", saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore  Danilo Orlandić, reagujući na Vraneševu izjavu emitovanu u emisiji „Pljevaljska hronika”, u kojoj predsjednik opštine Pljevlja taj grad naziva gradom "Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana".

"Umjesto da kao predsjednik svih građana opštine Pljevlja brani pravo na slobodu vjeroispovjesti, radi na unapređivanju multietničke tolerancije i suzbijanju svih oblika etničke ili vjerske netolerancije i netrpeljivosti, te promoviše suživot i ljudska prava kao jednu od temeljnih tekovina na kojima počiva svako civilizovano društvo, Vraneš je izabrao da se kroz pokušaj posrbljavanja što bolje kotira među svojim političkim saborcima, koji su očigledno nagradili i nastavljaju da podržavaju njegovu servilnost interesima Srbije", naveo je Orlandić u saopštenju, dodajući da su "od Vraneša i njegovih bljuvotina očigledno su gori samo oni koji ga podržavaju".

U saopštenju se ističe i da posebno zabrinjava činjenica da potporu iskrivljenom vrijednosnom sistemu koji zagovara i personifikuje Vraneš daju oni koji su omogućili da se on nađe i održi na čelu opštine koja važi za multivjersku i multietničku sredinu, bogatog istorijskog i multikulturalnog nasljeđa.

"Zato pozivamo one koji čine vlast u Pljevljima, a deklarativno se zalažu za evropske vrijednosti, suživot, sklad i mir, organe Demokrata, Evrope sad, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da se odrede u odnosu na stavove, izjave i postupke Vraneša i spriječe nanošenje dalje štete Pljevljima i svim građankama i građanima koji žive u toj opštini, te im omoguće da uživaju sva ljudska prava u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Jasno je da Vraneš uoči najavljenog fingiranog popisa stanovništva dobija dodatni prostor da kroz pokušaje da zastrašivanjem i manipulacijom stvori privid o dominaciji jedne etničke grupe, kojoj zasigurno ne pripadaju svi stanovnici Pljevalja", navodi Orlandić. 

Na kraju saopštenja poručuje: "Ako se svemu navedenom doda činjenica da će Crna Gora uskoro dobiti „novu evropsku većinu”, čiji su konstituenti predstavnici ovakve ideologije, dovodi se u pitanje ne samo građanski karakter i evropska budućnost Crne Gore, već i položaj svih građana naše države, posebno kada se radi o manje brojnim narodima Bošnjacima, Albancima, Muslimanima ili Hrvatima".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

montenegrin

Ne dopustite da diskriminisu i posrbljavaju Crnogorce!! Zaustavite to nema tolerancije za takve stvari!! Cetnici su davno presli crvenu liniju i zato ih treba zaustavit!!! Stop srbocetnici nema vise 1918! Nema posrbljavanja to zaboravite!!!