26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: DPS nastavlja bojkot popisa do ispunjenja zahtjeva

Izvor: Screenshot

Politika

Tag Video
Comments 3

Živković: DPS nastavlja bojkot popisa do ispunjenja zahtjeva

Autor: Antena M

  • Viber

V.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković poručio je na pres konferenciji da DPS nastavlja da bojkotuje popis do ispunjenja 17 zahtjeva.

Kazao je da se nakon odgađanja popisa pokazalo da je neophodno sprovesti popis u skladu sa zakonom, te da su odluku Spajića doživjeli kao poziv na razgovor.

"Upoznati ste sa 17 zahtjeva DPS-a, nijesmo jedini koji smo ukazivali na deformitete procesa. Suština je da dobijemo zakonit proces. S obzirom na to da imamo još važeću uredbu, da još nemamo definisan datum održavanja sjednice Skupštine na kojoj će biti birana vlada, DPS ostaje pri stavu da nastavi sa aktivnostima bojkota popisa sve dok se ne ispune svi zakonski propisi i monitoring", naveo je on.

Kaže da imamo mnogo lošiji politički ambijent u odnosu na 2011. 

"Postojao je dogovor 2011. zbog nepostojanja povjerenja. Ne govorimo o izmišljanju tople vode već pričamo o onome što je postojalo. Popisivači su danas politički obojeni, pričamo o ljudima u koje se može imati povjerenje. Iskaz prema nepovjerenju nije imala samo DPS. već i druge partije i drugi subjekti, vijeća", navodi on.

Upitan da li su članovi DPS-a upali u zgradu Opštine Ulcinj i ometali popisivače i instruktore kaže da je to neistina.

"Nevjerovatno je da je takva informacija izrečena u javnosti. To je gnusna neistina da nemam šta da dodam. To je bila bezazlena situacija", kazao je on.

Kaže da je pitanje da li se u roku od mjesec mogu ispoštovati sve zakonske procedure. Vjeruje da će budući premijer uredbu staviti van snage i da će pozvati sve učesnike na razgovor.

"Moramo vidjeti šta je do sada od naših zahtjeva ispunjeno ili nije ispunjeno. Tražimo da se ispune zahtjevi, da se dogovore mehanizmi kontrole do tada mi vodimo kampanju bojkota popisa."

Živković dodaje da smatra da u Eurostatu nijesu do kraja upoznati sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

"Monstat je do prije 3 sedmice tvrdio kako je spreman za sprovođenje popisa, pa se danas pojavilo da razmišljaju o odlaganju popisa. Takođe su tvrdili da političke partije ne mogu učestvovati u monitoringu, pa se pojavilo kako je to ipak moguće i da to treba omogućiti kao 2011. Radi se o predstavnicima institucije koji očigledno ne znaju gdje se nalaze".

Na linku pogledajte konferenciju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Provjeriti koliko se povećao broj punoljetnih gradjana koji su dobili državljanstva ili stalni boravak u zadnje tri godine koliko su "oslobodioci" na vlasti. Ako ne računamo izbjeglice, i naše gradjane koji su postali punoljetni, ostaje broj "uvoženih" Srbijanaca. Ispitati koliko je izdato ličn.kar.

miki

ko god jednom slaže stalno laže. na papir staviti sve minimum 6.mjeseci odložiti ili Bojkot.