25 °

max 25 ° / min 15 °

Petak

17.05.

25° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Juče se desio pravosudni zemljotres; Knežević: Saznati postoji li komunikacija Medenice i Mugoše o presudi za "državni udar"

Politika

Comments 10

Mandić: Juče se desio pravosudni zemljotres; Knežević: Saznati postoji li komunikacija Medenice i Mugoše o presudi za "državni udar"

Autor: Antena M

  • Viber

Lider Nove i predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predsjednik DNP-a Milan Knežević sazvali su konferenciju za medije povodom navoda u medijima o skaj prepisci Ljuba Milovića i Petra Lazovića. 

Vijesti su, podsjetimo, juče objavile tekst "Lazović i Milović kupovali presudu za državni udar, Medenica psovala", koji potpisuje novinarka Jelena Jovanović. Jovanović se, podsjećanja radi, takođe pominje u ranijim prepiskama koje su prenosili mediji. Naime, prema tim objavama, ubijeni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić pominje je kao njegovu "drugaricu iz Vijesti".

M portal je pisao da je Vukotić u razgovorima sa svojom nevjenčanom suprugom koje su vodili preko kriptovanih telefona, direktno diktirao teme koje je ona prenosila novinarki Vijesti. 

- Pošto su u SDT-u pročitali svu dostupnu skaj prepisku, želim da ih pitam da li su i ovu pročitali, koja ukazuje da je u "Kotor sve završeno" - kazao je danas Milan Knežević, pojašnjavajući da se to odnosi na presudu za predmet poznat kao "državni udar". 

"Želim da pitam jednog od tužilaca koji je, kako kaže, pročitao sve skaj prepiske, da li je formirao predmet protiv Lazovića, Milovića i izvjesnog D.

Dobro bi bilo da saznamo da li postoje još neke prepiske između Vesne Medenice i sutkinje Višeg suda Suzane Mugoše, koja je i donijela prvostepenu presudu", kazao je Knežević. 

"S obzirom na to da je ova kriminalna grupa išla u smjeru finansiranja sudija Apelacionog, a sada mislim i Višeg suda, novcem od kriminala, vjerujem da treba pokrenuti i proces izviđanja na koji način je koji sudija iz vijeća glasao u Apelacionom sudu. Ovo je još jedan od dokaza kako je montiran državni udar", kazao je Knežević. 

"Ono što je bitno je da ukoliko u EUROPOL-u ili Tužilaštvu postoji prepiska između Mugoše i Medenice, očekujemo da se nadležno Tužilaštvo oglasi i da kaže da li ima direktnog miješanja Medenice u sudsku presudu iz 2019. Ono sto se juče dogodilo više je nego dovoljno da se oglasi “mrčni” Sudski i Tužilački savjet koji “snom mrtvijem spava”. Pravo je pitanje da li je Milivoje Katnić kao glavni specijalni tužilac imao ovu skaj prepisku koja se juče pojavila u Vijestima", kaže Knežević. 

"Podsjetiću vas da smo više puta tražili da se odbaci optužnica protiv nas, pa sada pitamo Seku Piletić da li je ovo dovoljno da se optužnica protiv nas odbaci a podigne protiv Lazovića i Milovića", dodao je Knežević. 

Juče se desio pravosudni zemljotres, kazao je Andrija Mandić. 

"Mene iznenađuje što je jedan medij koji je bio zagovornik teze DPS=DF, objavio tekst koji je ukazao da je DF dosljedna politička organizacija koja se borila da zakoni podjednako važe za sve", rekao je Mandić.  

"Iz ovoga se vidi kako su se prodavale presude. Tu je glavnu ulogu imao novac mafije koji je korišćen sa ciljem da se uništi nečiji život. Možete misliti što su proživjeli političari DF-a, Mihailo Čađenović je bio nevin osam mjeseci u zatvoru, ali sada dolazi do poravnavanja računa.

U dobru se ne ponesi u zlu se ne unizi, krilatica je kojom smo se uvijek vodili. Sada isplivava to smeće od našeg pravosuđa koje je željelo da eliminiše političke protivnike, neistomišljenike, na ovakav način. Mi sada vjerujemo, iako nemamo dokaza za to, da je tako kupljena i prvostepena presuda", navodi Mandić. 

Ovo je poruka bez ikakve mržnje, iako smo mnogo propatili, želimo da imamo bolje društvo, navodi Mandić. 

Mandić je na konferenciji kazao da je otvoren dijalog o popunjavanju Sudskog savjeta. 

"I mi vjerujemo da će u periodu pred nama, koji podrazumijeva poštovanje svih procedura, posao biti obavljen. Postoje tri kandidata oko kojih možemo okupiti tri petine za izbor. Vjerujem da ćemo u srijedu imati izabranog i sedmog sudiju Ustavnog suda, pa tako možemo dalje nastaviti da izaberemo i troje nedostajućih članova Sudskog savjeta. 

Sva upražnjena mjesta ipak, i nedostajući VDT, ne ometaju da nam odgovore na postavljena pitanja i naše predstavke", istakao je Mandić. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Sudjenje je bilo javno i svi smo sve viđeli i čuli. To što ste se dokopali vlasti, na žalost, ne znači da nijeste učestvovali u drž. udaru. A to što sve zatvarate koji su ikada bili na vlasti, nije revanšizam, nego fašizam, a to da sudije rade po vašim nalozima je očajno.

Mira

I ptice na grani znaju da se radilo o nespretnom I neuspjelom drzavnom udaru.U svoju prica ni sami ne vjeruju Mandic I druzina ali moze im biti da blate sudiju

djuro

To je tako kad prođe vrijeme,a pitanje je vrlo jednostavno. Otkud društvu iz Srbije,kojima su Mandić, Knežević, Radulović...etc, pripremali prihvat u CG kriptovani tell FSB a Ruskog. Što ga recimo nemam ja. Obaška,svaki svjetski političar zna da je Mandić iz priče "državni udar"