18 °

max 18 ° / min 12 °

Subota

02.12.

18° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić princu Nikoli: Vlada pokušava da riješi tri stvari...

Politika

Comments 5

Spajić princu Nikoli: Vlada pokušava da riješi tri stvari...

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je princa Nikolu Petrovića Njegoša.

Premijer je upoznao princa o prioritetima, kojim se trenutno bavi Vlada, ali i ciljevima za budućnost, ističe se u saopštenju.

„Sačekalo nas je mnogo gorućih tema, ali ćemo, nakon što ih riješimo, već početkom iduće godine, početi da posmatramo strateški na budućnost. U punom kapacitetu pokušavamo da riješimo tri stvari: nastavimo put ka EU, prije svega kroz imenovanja u pravosuđu, zatim poboljšamo rad institucija i da stvorimo uslove za eksponencijalan, ali održivi ekonomski razvoj. Posebno sam motivisan da ostvarimo značajne rezultate u svakom smislu, kako bi se naši sunarodnici koji su napustili Crnu Goru u nju vratili. Pored ekonomije i drugih važnih oblasti, posebna pažnja ove Vlade će biti usmjerena i na ekologiju i kulturu“, istakao je Spajić.

Princ Nikola poručio je da će posebnu pomoć pokušati da pruži u oblastima ekologije i kulture. To su oblasti koje mogu Crnu Goru da uzdignu, ističe princ.

„Svi vodimo jedan rat, a to je rat protiv klimatskih promjena. To je nešto što ujedinjuje svijet i u tom ratu moramo pobijediti. Svi, u okvirima svojih mogućnosti, moramo pomoći u toj borbi. Želim da osmislimo i realizujemo projekte na koje ćemo svi biti ponosni. Crna Gora je mala zemlja, ali to može biti i naša velika prednost. Sačuvali smo mnoge vrijednosti, porodične i to je vrlo bitno, jer je to najbolja odbrana Crne Gore“, poručio je Nikola II Petrović Njegoš.

On je predstavio nekoliko projekata, koji imaju za cilj primjenu inovativnih i čistih tehnologija u oblasti tretmana otpada.

Takođe, predstavio je i kulturno-umjetničke projekte koji mogu biti od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore, prije svega kroz čuveno Cetinjsko Bijenale i projekat Kamen za mir.

Predsjednik Vlade je poručio da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da se projekti uspješno realizuju u najkraćem roku.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Dovla

A Kapela na Lovcenu? Dok se ne vrati kapela, srece nema u CG, zapamtite to.

Dragan PV

Samo mu ti daj legitimitet moj Petroviću. A što ti sa SPC i joanikijem ruše CG, briga tebe. Dje si da digneš glas protiv nasilja nad Crnogorcima i četničkog revizionizma.