Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muratović: Hitno ispitati slučaj vrijeđanja žene sa hidžabom u Baru

Izvor: BS

Politika

Comments 4

Muratović: Hitno ispitati slučaj vrijeđanja žene sa hidžabom u Baru

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom neprijatnosti koje je građanka Meliha Murić iz Bara doživjela tokom posjete poslovnici CKB-a u tom gradu, gdje joj je, prema njenom iskazu koji je dala policiji, radnik obezbjeđenja uputio niz uvreda zbog nošenja hidžaba, pozivamo menadžment Crnogorske komercijalne banke da sa agencijom koja vrši poslove obezbjeđenja u njihovoj filijali u Baru, ispita slučaj, uputi javno izvinjenje Melihi Murić i da daju sve od sebe da se ovakvi neprijatni i nepristojni ispadi pojedinih zaposlenih ne bi ponavljali, saopštila je Sabina Muratović, predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke.

“Čitajući o neprijatnostima koje je doživjela Meliha Murić, i to u dva navrata, od strane zaposlenog na poslovima obezbjeđenja, prilikom posjete poslovnice Crnogorske komercijalne banke u Baru, osjetila sam snažnu potrebu da reagujem, prije svega kao žena, a onda i kao neko ko pripada narodu kojem je navedeni zaposleni pokušao da pripiše karakteristike terorista.

Pitanje za nadležne organe je: Doživljavamo li ovo nastavak pjesama sa “bala” održanog prije nekoliko večeri u Nikšiću?! Zar ovo nije dokaz da ova i slične pojave dolaze od strane pojedinaca kojima se čini da su dobili snagu i pravo, nakon onakvih pjesama, da se na ovako neprimjeren način ophode prema drugom i drugačijem?! Moramo stati u zaštitu prava garantovanih Ustavom Crne Gore svim građanima i građankama, a to podrazumijeva i pravo na slobodno vjersko oprjedjeljenje.

Ovakav pogrešan stav prema ženama koje nose hidžab, koji je zauzeo i navedeni zaposleni, pojedinci stvaraju isključivo na osnovu predrasuda koje razvijaju pojedine politike i pojedinci, a takvim predrasudama ne smije biti mjesta u Crnoj Gori!”, poručila je Muratović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

DON QUIJOTE

@čitalac...hidžab je marama koja pokriva glavu a ne lice.Antiislamska histerija te sprečava da razmisliš da su Crnogorke nosile maramu kao dio tradicionalne nošnje, a časne sestre imaju taj isti način odjevanja pa se ne čudiš.Uđi u svoj um pa vidi šta tamo ima.

Javor

@čitalac, a tebi, čini mi se žao što nije hidžab zabranjen i u C. Gori? U Svicarskoj trgovci, kad uđu radnju musterije iz arapskog svijeta, za njima zatvaraju vrata, da na miru mogu trgovati i prema njima se odnose s' dubokim postovanjem.

čitalac

Ljetos je bilo dosta turista iz Saudi Arabije, samim tim i dosta ubrađenih žena. Jedini komentari ljudi na ulicama Žabljaka pri susretu sa takvim ženama je bio "Sačuvaj Bože!". Ovakvo oblačenje je u Francuskoj sankcionisano u školama i sl, a u Turskoj do skoro bilo zakonom zabranjeno za državne služ