17 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: DNP ulazi u vladu u aprilu ili maju, imaće potpredsjednika

Politika

Comments 6

Knežević: DNP ulazi u vladu u aprilu ili maju, imaće potpredsjednika

Izvor: TVCG

Autor: Antena M

  • Viber

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je večeras da bi do rekonstrukcije vlade moglo doći u aprilu ili maju, te da bi ta stranka trebalo da dobije potpredsjedničko mjesto.

Rekonstrukcija vlade, naglasio je, je jedan od temeljnih elemenata sporazuma o vlasti. Naveo je da je predviđeno da rekonstrukcija bude obavljena do kraja godine, ali to je krajni rok, i ona može da bude sprovedena i ranije.

“Razgovarali smo sa premijerom Milojkom Spajićem. Moguća je rekonstrukcija u fazi. Moguće je da DNP u aprilu ili maju uđe u vladu na poziciju potpredsjednika. Ja to neću biti, a ko će biti, odlučiće organi DNP-a. Svakako, daćemo odgovornu i profesionalnu osobu. Ako dođe do toga, a vjerujem, na osnovu našeg razgovora sa premijerom, da će to biti zaokruženo”, rekao je Knežević.

On je rekao da po pitanju resora, raspodjela je definisana sporazumom. Tri ministarstva koja dolaze iz kvote ZBCG pripadaju NSD a mjesto potpredsjednika i resor saobraćaja pridapaju DNP.

“Ne znam zašto BS i u oktobru nije bila dio vladajuće većine”

Knežević je potvrdio da je Nik Đeljošaj, čelnik Albanskog foruma, predlagao i da Bošnjačka stranka uđe u vladu, ali je važno o tome detaljno razgovarati, samo sada bez deklaracija i rezolucija o raznim pitanjima.

“Ne znam zašto nijesu i u oktobru bili dio vladajuće koalicije. Ne vidim problem. Imam dobru saradnju sa Ervinom Ibrahimovićem”, kazao je čelnik DNP-a, ističući da to pitanje treba pažljivo sagledati.

Izbor vrhovnog državnog tužioca, rekao je Knežević, najvažniji je za Crnu Goru, posebno ako se zna da od 2019. godine nijesmo imali VDT u punom mandatu. On je podsjetio da je Milorad Marković na mjesto VDT izabran glasova 61 poslanika.

“To je ipak izbor čovjeka koji ima faranonska ovlašćenja, on ima velike mogućnosti po pitanju predmeta i optužnica. Mi smo mu zato dali uslovnu podršku, posebno da se odredi o slučajevima kao onaj koji je poznat kao “državni udar”, svim onim poznatim predmetima ali i predmetima koji se vežu za Mila Đukanovića i članove njegove porodice. Čini mi se da je od 2020. godine to u velikoj mjeri izostalo”, kazao je Knežević.

On je podsjetio da je DNP imao neke zamjerke na račun Markovića, posebno kada je u pitanju njegova uloga u noći referenduma 2006. godine i tokom nekih kasnijih izbornih procesa, koji su, kaže on, po ocjeni DNP bili neregularni.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

roki

Svejedno...kao da su ovi ostali drugaciji? Dajte ljudi nemojmo da se lazemo.

DON QUIJOTE

"Puzajući" državni udar. Uz Andriju Mandića na čelu Skupštine i sada ostatka DF-a, zbogom Crna Goro kakvoj smo se nadali. Taj famozni "sporazum" je samo na kratko odložio srpsko-rusku vladavinu. Strašno!

Mila K

Gle mali boljševik živi svoj bijedni pjesmuljak. I mo' i ho"eš... Nego što...