22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Isticanje simbola me ne interesuje, neka svako uz državnu zakači zastavu koju misli da treba

Izvor: gov.me/S. Matić

Politika

Tag Video
Comments 19

Spajić: Isticanje simbola me ne interesuje, neka svako uz državnu zakači zastavu koju misli da treba

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić rekao je da kada je riječ o rekonstrukciji Vlade "to su sve legitimna pitanja koja će se raspravljati u roku predviđenom koalicionim sporazumom". 

"Ponašanja svih partnera su takođe definisana njim, ko se bude ponašao na način kako je definisano sporazumom biće dio većine, ko ne bude neće i to je to", kazao je Spajić novinarima. 

"Mi podržavamo zastupljenost svih partija iz parlamentarne većine da imaju zastupnike i u izvršnoj vlasti. 

Vidjećemo, postoji koalicioni ugovor koji je vrlo jasan", rekao je Spajić. 

Kada je riječ o čestitki koju je ministar pravde Andrej Milović uputio novom predsjedniku DPS-a Danijelu Živkoviću povodom njegovog stupanja na tu funkciju, Spajić kaže da je to "normalna stvar".

Upitan o isticanju trobojke u Kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, Spajić je poručio da ovih dana vidimo isticanje brojnih simbola te da ga to ne interesuje. 

"Ja stvarno nemam vremena ni mentalnog kapaciteta da se bavim svim stvarima, ovim identitetskim kojim ste me zasuli danas, od zastava, fakulteta za jezike...čestitam svima koji su imenovani u zadnjih deset godina na sve moguće funkcije.

Svim zastavama želim sve najbolje, da svako svoju zastavu zakači koju god misli da treba i da se ponosi njom. Podržavam isticanje i trobojke i gaetuše, i albanske i bošnjačke, naravno uz državnu zastavu koja je obavezna. Ja bih da se fokusiramo na autoputeve, ekonomski rast, ulazak u EU...", kazao je Spajić. 

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

Profesor

Gospodine, predsjedniče Vlade, da li to važi za državne institucije, organe i zastavu? Šta piše u Ustavu o državnim simbolima. Koga štitite ili oslobađate odgovornosti, ili Vas stvarno državna zastava ne interesuje? Hoćete li u kabinet unijeti zastavu Singapura? Previše "kreativno" tumačenje.

izjava

Kada bi u bilo kojoj evropskoj zemlji premijer izjavio ovo što je juče izjavio Spajić, ili bi bio prinuđen da podnese ostavku ili bi izgubio podršku u parlmentu. Spajić se ne ponaša kao premijer, ponaša se kao neodrasla i nedorasla osoba premijerskom mjestu. Poimanje države mu je debilno!

mika

Pa po toj filozofiji, on će sutra da stavi i četničku zastavu u kabinet. Ovakvi političari uspevaju samo na teritoriji EX YU.