27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Srbije stigao u Crnu Goru, Milatović očekuje da će Podgorica uskoro uputiti ambasadora u Beograd

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Ambasador Srbije stigao u Crnu Goru, Milatović očekuje da će Podgorica uskoro uputiti ambasadora u Beograd

Izvor: Mina/Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Srbije, Luksemburga, Litvanije i Omana - Nebojše Rodića, Marka Hubša, Eduardasa Borisovasa i Badera Mohameda Bader Al Manterija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Milatović je ambasadorima, u odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, poželio dobrodošlicu u Crnu Goru.

Milatović je, dodaje se, ambasadorima poželio i uspješno obavljanje diplomatske misije, iskazujuću uvjerenje da će tokom mandata doprinijeti unapređenju međudržavnih odnosa.

On je ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora 2028. godine postane 28. članica Evropske unije (EU), da kao članica NATO-a jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

Milatović je, u razgovoru sa Rodićem, istakao da u odnosima Crne Gore i Srbije postoji prostor za snaženje međudržavne saradnje u obostranom interesu što, kako je naveo, građani obje države odavno očekuju.

On je naveo da je, po stupanju na dužnost, nakon posjete EU institucijama u Briselu, za prvu bilateralnu posjetu odabrao Srbiju, i dodao da to predstavlja novi momenat u odnosima dvije države.

„Izrazio je uvjerenje da će imenovanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori dati doprinos jačanju bilateralnih odnosa dvije zemlje, uz očekivanje da će Crna Gora uskoro uputiti ambasadora u Beograd“, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Sagovornici su, kako se navodi, ukazali na važnost obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja i tradicionalne bliskosti dvije zemlje.

Iz kabineta predsjednika su kazali da je Milatović u razgovoru sa Hubšom podsjetio na svoju nedavnu posjetu toj državi, koja je dala dodatni podstrek jačanju saradnje.

"Milatović je upoznao sagovornika sa aktuelnom fazom evropskih integracija Crne Gore i istakao očekivanje da će podrška Luksemburga biti još snažnija", navodi se u saopštenju.

Poseban dio razgovora je, kako se navodi, bio posvećen jačanju ekonomske saradnje, čemu značajan doprinos daje i brojna crnogorska iseljenička zajednica u Luksemburgu. 

Kako su rekli iz kabineta Milatovića, u razgovoru sa ambasadorom Litvanije potvrđeni su prijateljski odnosi dvije zemlje, uz opredijeljenost da se na tim osnovama grade još snažniji međudržavni odnosi, prvenstveno kroz intеnziviranje političkog dijaloga i razmjenu posjeta na najvišem nivou.

Sagovornici su konstatovali da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

U saopštenju se navodi da je Milatović, tokom susreta sa Al Manterijem, iskazao otvorenost za svaku inicijativu usmjerenu na unapređenje odnosa i sveukupne saradnje dvije države.

„Obostrano je iskazan interes za jačanje političkih odnosa na najvišem nivou, kao i snaženje saradnje u dijelu ekonomije“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Cudak cudni99

Milatovic, Mandic, Becic, Pipun, Jokovic... Pa jos i onaj sto dan danas misli da je ambasador... Imamo toliko ambasadora Srbije u Crnoj Gori, nije mi jasno zasto nam salju jos jednog!?