22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović: Kovač je nervozan jer obećanja Do Kvonu ne mogu da se ispune

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 1

Milović: Kovač je nervozan jer obećanja Do Kvonu ne mogu da se ispune

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Andrej Milović izjavio je da razumije nervozu svog prethodnika Marka Kovača, jer neka obećanja, kako je rekao, data Do Kvonu, "sad na veliku nesreću i nervozu pojedinih ne mogu da se ispune".

"Nervoza raste jer su obećali Do Kvonu da neće biti izručen SAD. Sada nijesu u poziciji da odlučuju i da ispune dato obećanje pa raste nervoza. O ulozi Kovača u slučaju Do Kvon detaljno sam govorio u SDT na saslušanju", Napisao je Milović na X mreži.

"Neki su prevarili Do Kvona. Obećali su mu da će, ako u spornom pismu poveže premijera Spajića i sebe, dobiti zaštitu, da neće biti izručen SAD, a možda ni Koreji. Sad su na muci i shvatamo zbog čega su usplahireni i čemu ovolika nervoza. Interesantna je i informacija da Do Kvonovi digitalni novčanici na blockchainu pokazuju da je milionska svota prebačena na druge digitalne novčanike. Na koje, utvrdiće istraga.

Kada je riječ o žurbi da se izruči, „pravu prvenstva“ država koje ga traže i pozivanju na zakone, i tu je situacija prilično jasna. „Ako izručenje istog lica traži više država zbog istog ili različitih krivičnih djela, prilikom odlučivanja o dozvoli izručenja uzeće se u obzir težina krivičnih djela, mjesto izvršenja, redosljed podnošenja zahtjeva, državljanstvo traženog lica, mogućnost daljeg izručenja drugoj državi, kao i druge okolnosti“, piše u Članu 26 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, s čim je Kovač upoznat, iako se pravi nemušt, jer je ključno pitanje ovdje ko se plaši da Do Kvon ne propjeva. I na kraju, Ministarstvo pravde ne može da da netačne podatke, pogotovu kada je sve išlo preko Ministarstva vanjskih poslova, ali i to razumijem jer ko se topi za slamku se hvata," reko je Milović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

A kako to, zar nije Kovač sad pod teškim Ordenjem od oca mu nacije i vrhovnika. Mislim da će se Žaliti popu Joanikiju ako bude trebalo i drugom popu što doleće sa ćebetom ogrnut.