24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: "Tuča" u PES-u zbog fotelja u EPCG

Izvor: GP URA

Politika

Comments 3

URA: "Tuča" u PES-u zbog fotelja u EPCG

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Pokret Evropa sad, a zatim i čitava parlamentarna većina, je po svaku cijenu odmah nakon preuzimanja vlasti željela da smijeni Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) koji je postigao najbolje rezultate od kada postoji ova kompanija. Kada im to nije pošlo za rukom, po tadašnjim zakonskim procedurama, navrat-nanos su usvojili anti-ustavne izmjene Zakona o privrednim društvima, kako bi što hitnije zakazali vanrednu Skupštinu akcionara, sa samo dvije tačke dnevnog reda, smjena aktuelnih članova Odbora direktora i izbor novih, protivno Statutu EPCG navodi se u saopštenju GP URA.

Zadatak da sve to sprovede u djelo je povjeren ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću koji je obećao meritokratiju, a sprovodi politički revanšizam i koji je obećao javne konkurse, a dobili smo fiktivne, na kojima se biraju drugovi i kadrovi bivšeg režima.

Vanredna Skupština akcionara EPCG trebala je da se održi danas u 12 časova, međutim, umjesto nje danas su na vidjelo još jednom isplivale stvarne namjere aktuelne parlamentarne većine predvođene Spajićem i Mandićem. Umjesto da se sjednica održi, tokom čitavog dana građanke i građani, nažalost, svjedoče o nivou ozbiljnosti aktuelne vlasti i njihovoj "tuči" oko fotelja. Time Spajićev PES, ali i čitava parlamentarna većina, jasno pokazuje da su njima meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije na posljednjem mjestu.

Vlast današnjim postupcima ne samo da ponižava građanke i građane, već i sve manjinske akcionare EPCG, koji čitav dan čekaju na početak sjednice, koja je uz to zakazana suprotno svim zakonskim propisima.

Istina je, da bi svaka opozicija poželjela ovakvu vlast, ali ovo prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Nijedan građanin sigurno ne može sa oduševljenjem gledati kako vlast zbog bitke oko fotelja od države pravi rijaliti.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Kakvo ružno vrijeme kad ura štetočine prozivaju bilo koga oko "dobrog ukusa" i "fotelja".

Herceg Novi

@BeLveder,ispravka,nije nesvršenog studenta nego brucoša!Velika razlika.Kadrovi u Novom su mu za ponos.Proziva DPS a svi,bukvalno svi su bili u DPS-u.Kupljeni su radnim mjestima i funkcijama.

BeLveder

Priča li ovo Dritan o meritokratiji i profesionalizmu? Isti onaj dritan koji je na sjednici vlade predlagao nesvršenog studenta kao dipl. ing.?