22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović – Kenten: Snažna podrška Belgije da rezultira usvajanjem IBAR za vrijeme belgijskog predsjedavanja Savjetom EU

Politika

Comments 0

Milović – Kenten: Snažna podrška Belgije da rezultira usvajanjem IBAR za vrijeme belgijskog predsjedavanja Savjetom EU

Autor: Antena M

  • Viber

Podrška Belgije Crnoj Gori na njenom putu ka integraciji u Evropsku uniju je neupitna i nedvosmislena, glavna je poruka današnjeg sastanka u Briselu između Bernarda Kentena, generalnog direktora za evropske poslove, vanjske poslove, spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Belgije, i Andreja Milovića, ministra pravde Crne Gore.

Kako je naglašeno, naša država ima snažnu podršku Belgije za usvajanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) tokom belgijskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

U saopštenju ističu da je ministar Milović tokom susreta u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Belgije detaljno informisao gospodina Kentena o napretku i rezultatima rada Ministarstva pravde na ključnim pitanjima relevantnim za Poglavlje 23, koje se tiče pravosuđa i temeljnih prava, ističući da je za Crnu Goru podrška Belgije od neprocjenjive važnosti u ovom ključnom i istorijskom zadatku, što završetak procesa pune integracije Crne Gore u Evropsku uniju jeste.

"Ova Vlada nema "plan B", već je apsolutno skoncentrisana na jedini prioritet, a to je ispunjavanje svih uslova i što skoriji uspješan završetak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor Kenten je iskazao pohvale i impresioniranost postignućima Ministarstva pravde i Vlade Crne Gore u prvih nekoliko mjeseci njenog mandata, naglašavajući da su odlučnost i želja Crne Gore da ispuni sve uslove potrebne za članstvo u EU veoma primjetne kako u institucijama EU, tako i u belgijskim.

"Belgija, želi da vidi Crnu Goru kao članicu Evropske unije što je prije moguće i zbog toga će pružiti svu neophodnu podršku kako bi se to i ostvarilo", naglasio je Kenten.

Sastanak Milovića i Kentena je bio prilika da se potvrdi čvrsto opredjeljenje Belgije da podrži Crnu Goru u njenim nastojanjima da postane dio evropske porodice, ali i prilika za jačanje bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR