13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Subota

04.05.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za budućnost Zete: Tražićemo da u sastav Zete uđu ne samo Dajbabe već i Dahna i dio Zabjela

Politika

Comments 0

Za budućnost Zete: Tražićemo da u sastav Zete uđu ne samo Dajbabe već i Dahna i dio Zabjela

Autor: Antena M

  • Viber

Prvi znaci proljeća i lijepog vremena nam govore da se polako iz zimskog sna bude čelnici zetskog DPS-a u stečaju koji su godinama dozvoljavali da se gazi Zeta, dozvolivši Miomiru Mugoši svojevremeno da postavlja granice gdje njemu odgovara i na koje se sada članovi Odbora za razgraničenje iz redova Glavnog grada pozivaju i danas u procesu razgraničenja, saošteno je iz koalicije "Za budućnost Zete” reagujući na oglašavanje lokalnog DPS-a.

"Nijemo su posmatrali i promjenu naziva aerodroma što je bio uvod u izopštavanje istog iz Zete uz prećutnu saglasnost zetskog DPS-a a uz naše ogromno protivljenje. Omogućavali su višegodišnju devastaciju rijeka u Zeti, kao i pripajanje vodoizvorišta Bolje Sestre Cetinju a što je nova lokalna vlast već u prvoj godini uspješno valorizovala u korist građana Zete. Treba napomenuti da ovaj putujući cirkus koji je danas održao pres konferenciju za novinare da su za vrijeme Dušana Radonjića iz naselja Botun izdvojene parcele na kojima se danas planira izgradnja kolektora", navode u reagovanju.

Pominjući ime Milana Kneževića jasno je, kako kažu, i pticama na grani da upravo ovakvi predstavnici zetskog DPS-a ne mogu da se porede sa Milanom Kneževićem u doprinošenju razvitka te opštine jer je, kako ističu, upravo Knežević omogućio iz kapitalnog budžeta dva miliona eura za izgradnju pijace i dodatnih milion eura prihoda po osnovu poreza kroz izmjene zakona u Skupštini pa će Zeta imati u ovoj godini budžet od preko 6 miliona eura, iako je DPS bazirao samostalnost Zete na ukupnom budžetu od svega 1,8 miliona eura.

"U zadnjih 8 godina budžet opštine Zeta je oštećen za 10,5 miliona eura a vaši odbornici su napustili to zasijedanje ne želeći da čuju zaključak da je budžet za vrijeme njihove vladavine u poslednjih 8 godina oštećen za preko 10 miliona eura.

Gospođa Simin koju pominjete u saopštenju živi i radi časno preko 20 godina u Zeti baveći se advokaturom. Za razliku od Vas gospodine Radonjiću koji ste pobjegli iz Zete i sa porodicom i sa biznisom. Žalosna je činjenica da targetirate ljude na ovakav način i to dovoljno govori u kakvoj se društvenoj i moralnoj krizi nalazite i Vi i vaša partija, pa ste od deklarativnog demokrate prešli u radikalnog šovinistu. Vjerovatno vam smeta porijeklo gospođe Simin, koja je rodom iz Srbije, a s obzirom da je rodom iz mjesta gdje su se školovale mnoge vaše partijske kolege, ali nas brine način i targetiranje jedne ugledne pravnice jer to dovoljno govori o vama, pa se nadamo da će zaštitnici za prava žena i ljudskih prava reagovati na ovakav skandalozan i sraman napad prema jednoj časnoj ženi", kažu iz koalicije. 

Dodaju da njihov dugogodišnji funkcioner Miljan Barović kojeg i dalje drži Olivera Injac u svojim redovima, negira sve što su danas iznijeli u javnost.

"Mi smo tablu na Zabjelu postavljali i iza tih granica stojimo čvrsto jer će naš Odbor tražiti da u sastav Zete uđu ne samo Dajbabe već i Dahna i dio Zabjela koji je istorijski pripadao Gornjoj Zeti, za razliku od Mugoše koji vam je tablu postavio na most na Cijevni a vi bili nijemi posmatraci otimanja zetske teritorije", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR